Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 14. 10:54

Óvodabezárás: várja Szeged, mikor oldja föl a kormány a tilalmat

Egyelőre meg van kötve az önkormányzat keze ebben a kérdésben, a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan életbe lépett kormányrendelet nem ad lehetőséget a cselekvésre.

Hirdetés

Ismert, a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, emellett „az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről” című kormányrendeletben számos korlátozást is hozott.

Ezek közé tartozik a közoktatási intézmények esetleges bezárása. Az iskolák bezárásáról és a digitális oktatásról már döntöttek, erről videóban számolt be Orbán Viktor, ám az óvodák, bezárásáról még nem.

És annak ellenére, hogy az óvodák önkormányzati fenntartásúak nem tudja elrendelni a bezárásukat Botka László polgármester. Ez, a Magyar Közlönyben megjelent mondatrész akadályozza a városvezetést, ezért nem tehet semmit:

„az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el.”

Azaz Szeged is és az összes óvodát fönntartó magyarországi település arra vár, hogy az iskolabezárás után a kormány lépjen még egyet: ne korlátozzák rendelettel az óvodák bezárásának lehetőségét.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia világjárvány óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés