Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 13. 16:11

Naponta több koronavírus-gyanús beteget különítenek el Szegeden

A szegeder.hu írta meg, hogy elkülönítettek egy koronavírus-gyanús férfit a szegedi II-es kórház fertőző osztályán. A hír nem egyedi eset, úgy tudjuk, többektől küldtek már mintát Budapestre az elmúlt napokban.

Hirdetés

Információink szerint naponta több olyan beteget is elkülönítenek a szegedi klinikán, akik koronavírus-fertőzés gyanújával kerülnek be. Tőlük mintákat vesznek, amiket Budapestre küldenek laborvizsgálatra. 

A szeged.hu információi szerint eddig egyik gyanús esetben sem mutatták ki a koronavírust, tehát Szegeden továbbra sem tudni fertőzött betegről.

Ezzel együtt, úgy tudjuk, hogy a Szent-Györgyi  Albert Klinikai Központ Kálvária sugárúti épületegyüttesének, más néven a II-es kórház épületének egy részéből járványkórházat alakítanak ki hétfőre, hogy felkészülten várják az esetleges megbetegedéseket.

A szegeder.hu a nekik nyilatkozó, elkülönített férfiről azt írja, két hetet töltött el Németországban, ahol koncerten is járt. A férfi március 10-én vette észre magán az első tüneteket: a lázat és a köhögést.

„Eleinte inkább otthon maradt, majd csütörtökön elérte a háziorvosát, aki a II-es kórházba küldte. Az orvos azt mondta neki, hogy lehetőleg ne tömegközlekedéssel és maszkban menjen be” – írja a lap. A férfi bement a fertőzőosztályra, de kiküldték az épületből, majd műtősruhát adtak rá, és csak ezután mehetett be a fertőző osztályra, ahol elkülönítették.

A férfitől – ahogy már többektől – mintát vettek, amit Budapestre küldtek elemzésre, a szokásos protokoll szerint. A szegeder.hu azt írja, hogy egyelőre nem tudni, hogy mit mutat a teszt, csak annyit írnak, hogy csütörtökön vették, és 24 órán belül lesz eredménye.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: II. Kórház járvány koronavírus Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés