Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 13. 11:43 Forrás: mti

Koronavírus: házi karanténba kerül a teljes román kormány

A miniszterek mellett a kormányzó Nemzeti Liberális Párt vezető testületének és szenátusi frakciójának minden tagja karanténba kerül.

Hirdetés

A karanténra azért van szükség a teljes román kormánnyal szemben, mert a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik szenátorát koronavírus-fertőzöttnek találták. A szentáro az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalában. Ezt Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök jelentette be pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón.

Virgil Chitac szenátor, aki pénteken koronavírus-fertőzöttnek bizonyult, részt vett a romániai kormányválság feloldásával kapcsolatos politikai egyeztetéseken, és fennáll a veszélye, hogy mások is megfertőződtek.

– közölte Orban.

A miniszterelnök bejelentette, hogy ő maga a kormány egyik protokollvillájába vonul házi karanténba, ahol minden lehetősége meglesz, hogy továbbvigye hivatalát.

Arra kérte a kormány tagjait, hogy szigeteljék el magukat, és csakis telefonon, elektronikus úton lépjenek kapcsolatba egymással, munkatársaikkal.

A román kormány minden tagjától és a PNL azon politikusaitól, akik kapcsolatba kerültek fertőzött kollégájukkal, mintát vesznek, ezeken elvégzik a koronavírus-tesztet, és a vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák – ígérte a román miniszterelnök.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karantén kormány Románia járvány koronavírus Ludovic Orban
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés