Hirdetés
Szegeden 2020. március 12. 11:57

Koronavírus: áthelyezte a tavaszi szünetet a Szegedi Tudományegyetem rektora

Március 14-e és március 22-e közé helyezte át az SZTE hallgatóinak tavaszi szünetét Rovó László rektor. A határozatról valamennyi diák csütörtökön délelőtt elektronikusan kapott értesítést.

Hirdetés

Rovó László rektor a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozta meg határozatát. Az adott helyzetben alighanem a legésszerűbb döntés született.

Március 12-én és 13-án, azaz csütörtökön és pénteken oktatási szünetet rendelt el Rovó László rektor, 14-étől 22-ig tart majd a tavaszi szünet.

Szerdán a kormány rendkívüli jogrendet hirdetett meg az ország egész területére, amelynek keretében több más korlátozó intézkedések mellett elrendelték valamennyi hazai felsőoktatási intézmény látogatási tilalmát.

Ez Szegeden több mint 20 ezer diákot érint. Nincs semmi túlzás abban, hogy az egyetem elrendelt bezárása átmeneti időre alapvetően átformálja a város életét, diákok ezrei utaznak el ezekben a napokban Szegedről.

Megírtuk, hogy szerdán körlevelet kaptak a szegedi egyetem kollégiumaiban lakók, hogy a koronavírus elleni küzdelem miatt péntekig – a külföldi hallgató kivételével – valamennyi kollégistának el kell hagynia a diákotthonokat. Csütörtök délben bezárt a József Attila Tanulmányi és Információs Központ is.

A koronavírus elleni küzdelem egyik újabb állomása az egyetemisták tavaszi szünetének áthelyezése.

B. P.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Rovó László Szegedi Tudományegyetem tavaszi szünet