Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 12. 01:23

Koronavírus: ki kell költözniük a hallgatóknak a szegedi egyetem kollégiumaiból

Az egyetemeket bezárja a kormány a járvány miatt, a kollégiumokból is menniük kell a diákoknak. Mármint a magyar állampolgároknak, a külföldiek maradhatnak.

Hirdetés

Több szegedi egyetemi hallgató olvasónk jelezte, hogy az alábbi tájékoztatást kapták szerda késő este, tizenegy óra körül a Szegedi Tudományegyetem úgynevezett Coronavírus Ügyi Operatív Bizottságától. (Senkit ne zavarjon meg a nevük, a koronavírus továbbra is koronavírus.)

A körlevél értelmében a szegedi egyetem kollégiumaiból március 13-áig, vagyis péntekig ki kell költözniük a hallgatóknak, a külföldi állampolgárok maradhatnak, valamint aki nem tudja megoldani a költözést, például mert nincs hova mennie, az kérhet egyedi elbírálást.

Mindenki más „köteles az egyetemi kollégiumi épületből teljes körűen kiköltözni és otthonába hazatérni.” (Ez a megfogalmazás se okozzon zavart: az egyetem természetesen senkit sem kötelezhet arra, hogy mindenképpen az otthonába térjen haza, a lényeg csak az, hogy a kollégiumból menni kell.)

A Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság arra is kéri hallgatókat, hogy lehetőség szerint ne utazzanak külföldre „személyes biztonságuk és a Magyarországra történő visszautazásuk zavartalansága érdekében”, és arra is felhívja a diákok figyelmét, hogy aki külföldön ragad, annak nem tudnak segíteni a hazajutásban, és a külföldön maradás „a tanulmányi kötelezettségek teljesítésére kihatással bírhat.”

Az alábbiakban a teljes körlevelet elolvashatja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok hallgatók járvány kollégium költözés koronavírus Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés