Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. március 11. 16:51

Koronavírus: a Pinceszínház tovább játszik, amíg csak teheti

Nem maradnak teljesen színházi előadások nélkül a szegediek a veszélyhelyzet idején sem. A Szegedi Pinceszínház közleményben tudatta, nem mondják le az előadásaikat, mert a játszóhely befogadóképessége jóval száz fő alatti.

Hirdetés

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben a kormány ugyanis a mai napon veszélyhelyzetet rendelt el, amelynek értelmében a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket betiltják.

– A Pinceszínházban legfeljebb hetven nézőt tudunk egyszerre leültetni, így a szereplőkkel és a közreműködőkkel együtt sem éri el egy-egy előadás nőzőinek száma a százat. Felelős döntést hozva, a pánikot is kerülve, úgy határoztunk, hogy a rendezvényeinket, előadásainkat nem mondjuk le, hiszen a térségünkben nincs jelenleg regisztrált beteg. Így programjainkat a meghirdetett menetrend szerint tartjuk – mondta el Kancsár Orsolya.

A színház alapító-igazgatója azt is elmondta, a megelőzés érdekében kézfertőtlenítőt helyeztek el a bejáratnál, és az előadásokra érkezőktől kérik, használják is azt.

– Kiemelt figyelmet fordítunk helységeink és a pince levegőjének fertőtlenítésére, ezeket minden előadás előtt megtesszük.

Arra kérjük a nézőinket, hogy ha a betegség tüneteit észlelik magukon, maradjanak otthon, és haladéktalanul értesítsék háziorvosukat telefonon – mondta végül Kancsár Orsolya.

Nyitóképünk Az eastwicki boszorkányok című előadáson készült. (fotó: szegedipinceszinhaz.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás koronavírus Pinceszínház