Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. március 11. 13:42

Szinte valamennyi szegedi sportegyesület kap támogatást a várostól

A Szegeden működő sportegyesületek ebben az évben, különféle módon összesen 400 millió forint támogatást kapnak a várostól. 80 millió forintról a közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága dönt. Előtte azonban valamennyi egyesület képviselőivel elbeszélgetnek a terveikről, elképzeléseikről.

Hirdetés

Más városban nincs ilyen, de Szegeden már négy év óta hagyomány, hogy a pénzek elosztása előtt a sportegyesületek vezetői találkoznak a bizottság tagjaival, hogy megismertessék elképzeléseiket. Joób Márton, a család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok elmondta 80 egyesület képviselőit várják ezen a héten egy beszélgetésre. „Az önkormányzat ezekkel a támogatásokkal nagymértékben járul hozzá az egyesületek működéséhez és eredményeihez. A legfontosabb cél, hogy minél több gyerek sportoljon ezekben az egyesületekben” – mondta Joób Márton.

Ebben az évben a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága összesen 80 millió forintot oszt szét az egyesületek között. Emellett pedig az olimpiára készülő sportolókat további 15 millió forintos támogatásban részesíti az önkormányzat.

Nagyon pozitívak és konstruktívak ezek a megbeszélések és az egyesületek nagyon hálásak, hogy van lehetőségük ilyen módon bemutatkozni. Ez ezért is fontos, mert minden egyesületnek más-más tervei, elképzelései és igényei vannak – mondta a tanácsnok.

„Mennyi időm van beszélni? Csak azért, mert a klubról, terveinkről és elképzeléseinkről órákat tudnék mesélni!” – kezdete a beszélgetést az első résztvevő, Petrovics Kálmán, az NKM Szeged Vízisport Egyesület klubigazgatója, aki nagyon fontosnak tartja ezeket az egyeztetéseket, mivel itt a döntéshozók sokkal jobban meg tudják ismerni az elvégzett munkájukat, az eredményeiket és az éves terveiket.

Petrovics Kálmán a beszélgetést követen elmondta, azt is nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy a város külön is támogatja az olimpiára készülő sportolókat, mivel a felkészülés plusz terheket jelent számukra. Az egyesületnek nyolc kiemelt versenyzője van, közülük öten már megszerezték az olimpiai kvótát, hárman pedig esélyesek annak megszerzésére. Nekik sokat jelent ez a támogatás. Kiemelte azt is, hogy az önkormányzat támogatását az egyesület működésére fordítja, az összeg a kiadásaik negyedét fedezi, ezért nagy szükségük van rá.

A bizottság ezt követően Szabó Gáborral, a Combat „D” SC vezetőjével beszélgetett, aki elmondta, az egyesület költségvetése 10 millió forint, amelynek 10 százalékát, fedezi az önkormányzat támogatása. „Ez nagyon hiányozna, ha nem lenne” – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Joób Márton támogatás sportegyesület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés