Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 8. 09:12 Forrás: mti

Óvatosan az utakon, szigorú ellenőrzésekre kell számítani

Több megyében, köztük Csongrád megyében több hónapon át tartó fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány. Emellett a teherautó- és autóbuszsofőrök külön ellenőrzésre számíthatnak a jövő héten.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye területén rendeltek el fokozott ellenőrzést a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében. Az ellenőrzés szeptember 6. éjfélig tart - olvasható a közleményben.

A fokozott ellenőrzésre szükség van, ezt az alábbi videó is jól illusztrálja. A rendőrök hónapok óta civil autókból vadásznak a szabálytalankodó autósokra országszerte és erről videókat is közzétesznek. A legutóbbiban, nem nagy dicsőség, de szegedi autósok is szerepelnek (0.52-től)

Emellett a jövő héten, március 10. és 12. között, országszerte közlekedésbiztonsági ellenőrzésekre számíthatnak a teherautó- és autóbuszsofőrök. Ezt már az az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte.

A koordinált közúti műszaki, illetve megfelelőségi vizsgálatok célja a közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő személy- és áruszállító járművek kiszűrése, szankcionálása.

A tárca jelezte, Magyarország rendszeresen részt vesz a tizennégy európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Controle Route (ECR) együttműködés ellenőrzéseiben, amiket havonta-kéthavonta tartanak.

A tavaly lebonyolított hét akció során majdnem 7800 személy- és áruszállító járművet, több mint 5500 teherautót és több mint 2200 buszt vizsgáltak meg, ezek közül minden tízedik problémásnak bizonyult.

Az ellenőrzés során a hatóság munkatársai a gépjárművek általános műszaki állapotát, előírásoknak való megfelelőséget vizsgálják. A vizsgálat kiterjed a menetíró készülékek ellenőrzésére, a vezetési és pihenőidők betartására is. Ha a műszaki, biztonsági és környezetvédelmi tulajdonságokra vonatkozó rendelkezések megsértésének mértéke ezt indokolttá teszi, az eljáró hatóság a szabályszegő járművet a közlekedésbiztonsági kockázat elhárításáig visszatartja - áll a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autóbusz ellenőrzés rendőrség teherautó

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés