Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • „Röhejszagot” érzünk: három hónapra felfüggesztette a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működését az Oktatási Hivatal
Túl a városon 2020. március 6. 17:14 Forrás: MTI

„Röhejszagot” érzünk: három hónapra felfüggesztette a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működését az Oktatási Hivatal

Nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak.

Hirdetés

A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.

„A minőség fenntartásáért és a jogszabályoknak megfelelésért az Oktatási Hivatal köznevelési és nyelvvizsgáztatási akkreditációs osztálya folyamatosan felügyeli az ország mind a hét, akkreditált nemzetközi nyelvvizsgaközpontja több mint 200 akkreditált vizsgahelyszínének működését. E jól szabályozott keretek között az elmúlt öt évben csaknem 130 ezren tettek sikeres, a standardoknak megfelelő, összemérhető tudást igazoló nemzetközi nyelvvizsgát a vizsgahelyek valamelyikén.”

A hivatal a vizsgázók érdekeit szem előtt tartva, a már meghirdetett vizsgaidőpontokra tekintettel jelölte ki az időszakot. Kitértek arra is: amennyiben a vizsgaközpont megszünteti a súlyos jogsértéseket, és működése megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak, az OH ismét engedélyezi, hogy államilag elismert nyelvvizsgákat szervezzen.

„A magyar jogszabályok egyértelműek, azokat mindenkinek, az összes vizsgaközpontnak be kell tartania. Az érintett központ Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét az intézkedés nem érinti; az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók” – írta az Oktatási Hivatal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyelvvizsga Oktatási Hivatal British Council Hungary
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés