Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 6. 16:04

Koronavírus-fertőzöttet jelentettek Vatikánvárosból is

Azt nem tudni, hogy egyházi személyről van-e szó.

Hirdetés

Igazolt fertőzött személyt regisztráltak a Vatikán területén, ezért felfüggesztették a vatikáni ambuláns orvosi szolgáltatásokat Matteo Bruni szentszéki szóvivő pénteki bejelentése szerint.

Vatikánvárosban fokozták a már eddig is kiemelt óvintézkedéseket: leállították a rendeléseket a pápai állam területén található orvosi rendelőkben. Felfüggesztették a Szent Péter téren a rászorulóknak nyújtott ingyenes orvosi ellátást is. Egyedül egy elsősegélypontnak nem szüntették be a munkáját.

Matteo Bruni szerint a Vatikán az olasz egészségügyi hatóságok rendelkezéseit követi. Azt nem közölte, hogy egyházi személyről vagy világi munkatársról van-e szó.

Sajtóértesülések szerint egy, a koronavírus-fertőzés észak-olaszországi gócpontjaként ismert Lombardiából érkezett személyről van szó, aki az egyik vatikáni rendelőben az utóbbi napokban megröntgeneztette magát.

A 44 hektáros pápai államnak valamivel több mint hatszáz állampolgára van, többnyire bíborosok és diplomaták. Ennél azonban többen dolgoznak ott: sokan, egyháziak és világiak Rómából járnak be a Vatikánba, köztük a hivatalok, a Vatikáni Múzeum, a vatikáni gyógyszertár, könyvtár, a Vatikáni Rádió, valamint a szentszéki sajtóközpont munkatársai.

Vatikánváros területén már korábban korlátozták vagy felfüggesztették a közösségi eseményeket, konferenciákat. Általában betartják a legalább egyméteres távolságot, és fertőtlenítették a pápai állam területén közlekedő járműveket is.

Ferenc pápa egy hete megfázás miatt gyengélkedik. A szentszéki szóvivő korábbi közlése szerint semmilyen más betegséghez köthető tünete nincsen. A 83 éves pápa nem vett részt a vatikáni lelki gyakorlatokon, és korlátozta programjai számát, amit a Vatikán óvintézkedésként jellemzett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség egyház Ferenc pápa fertőzés járvány koronavírus Olaszország ritka betegség római katolikus egyház vallás Vatikán vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés