Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Brzózka Marek lapról lapra létrehozott plasztikái láthatók a Somogyi-könyvtárban
Művház 2020. március 6. 07:30

Brzózka Marek lapról lapra létrehozott plasztikái láthatók a Somogyi-könyvtárban

Képriport
Brzózka Marek szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. A Lapról lapra című tárlatot március végéig tekinthető meg a bibliotéka nyitva tartási idejében.

Hirdetés

„Művészeti munkáimban fontosnak tartom az állandó kísérletezést, kérdésfeltevést, a keresést. A szobrászat formai és tartalmi problémái érdekelnek. Olyanok például, hogy hogyan jeleníthető meg egy optikai élmény vagy festői témájú kép plasztikaként. Hogyan alakítható, formálható gondolataink kifejezésének céljaira egy anyag.

A könyveket szobrászként azért tartom érdekesnek, mert nemcsak mint szellemünk művelésének eszközeként tekintek rájuk, hanem mint illattal, színnel, tapinthatósággal rendelkező anyagra.

Már gyerekként is arra lettem figyelmes, hogy minden könyvnek egyfajta sajátos mélysége nyílik meg olvasásakor. Egyszerre hatnak érzékszerveinkre, és mintha elképzelhető, érzékelhető teret rajzolnának le, melyben mozoghatunk, időzhetünk, elmélyedhetünk…

Nyitóképünkre kattintva megnézheti a megnyitón készült galériánkat (fotók: Rafai Gábor)

Kiállításom a „Lapról lapra” címet viseli, mert az anyaggal való kapcsolatomnak fontos része az idő. A könyvekkel töltött különleges idő egy meghatározó élmény az olvasásban. Ezt a különleges időt élem át, vizsgálom értékkereső alkotómunkámban, amikor könyvek felhasználásával lapról lapra létrehozom plasztikáimat.

Szegedi alkotóként külön megtiszteltetésnek érzem, hogy a Somogyi-könyvtár művészeti részlege ad helyszínt kiállításomnak, ennek köszönhetően egy különleges térben és helyzetben kerülnek bemutatásra legújabb munkáim” – vallott tárlatának műhelytitkairól az alkotó, Brzózka Marek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Somogyi-könyvtár Brzózka Marek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés