Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 5. 13:00

Kondiparkkal bővül a Fő fasori játszótér

Tovább bővült az újszegedi víztorony mellett tavaly átadott játszótér, március elején kiépült egy szabadtéri kondipark, amelyet hamarosan birtokukba is vehetik a sportolni vágyók.

Hirdetés

Tavaly októberben adták át Szeged egyik legkülönlegesebb játszóterét a Fő fasoron. A környék lakói azonnal szívükbe zárták a helyet, hisz a víztorony melletti területen egy igazi közösségi tér jött létre, amely a kisgyerektől a nyugdíjasokig mindenkinek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A különleges játszóhajó mellett streetball pálya és rekreációt segítő pihenő rész létesült. A környék új LED-lámpás világítást is kapott, amihez öt kandelábert telepítettek. A tér különlegessége továbbá, hogy számos, úgynevezett heverésző dombot is kialakítottak.

A megnyitón elhangzott, még egy szabadtéri kondiparkot is kialakítanak majd a területen. Ez a napokban meg történt, az eszközöket már ki is helyezték a területen.

Joób Márton, a terület önkormányzati képviselője elmondta saját képviselői keretéből, több mint 5 millió forintért alakították ki a komplex szabadtéri kondiparkot a játszótér mellett. A napokban betonozták le az eszközöket, hamarosan mulcsot terítenek majd alá és azt követően lesz használható. „A tervek szerint a jövő hét második felében már használhatják is a kondiparkot a környékbeliek. A célunk az volt, hogy a Holt-Maroson futóknak, sétálóknak és a környék lakóinak legyen egy olyan terület, ahol tudnak edzeni” – mondta a képviselő. Joób Márton kiemelte, a októberben átadott játszótér eddig is igen népszerű volt, jó idő esetén rengetegen keresték fel. A kondiparknak köszönhető pedig ez a szám emelkedni fog a jövőben. „Minden bizonnyal jelenleg ez Szeged legnépszerűbb játszótere” – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fő fasor játszótér Joób Márton kondipark szabadtéri kondipark
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés