Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az megvan, hogy Bartók Csaba véletlenül azt is bejelentette, hogy az ELI-hez járó önjáró trolikat is elvette a kormány Szegedtől?
Szegeden 2020. március 4. 14:59

Az megvan, hogy Bartók Csaba véletlenül azt is bejelentette, hogy az ELI-hez járó önjáró trolikat is elvette a kormány Szegedtől?

Bónusz: elvileg, papíron ezekre a 7 milliárd forinton felül biztosítottak volna közel 2 milliárd 500 millió forintot. Akkor mennyivel több pénzt „bulizott ki” valójában a szegedi Fidesz-elnök, amikor 10 milliárdról beszélt, amit a Volánbusznak adnának?

Hirdetés

Reggeli cikkünkben az egyik közlönyös linknél átsuhantunk egy nagyon fontos dolgon, ezen:

„a Modern Városok Program keretében a trolibuszok és hibrid elektromos midi trolibuszok beszerzésének (a továbbiakban: Trolibusz beszerzési beruházás) Önkormányzat általi megvalósításával, és azzal, hogy a Trolibusz beszerzési beruházás – a Modern Városok Program Bizottság jóváhagyó döntése esetén a 2020. évben szükséges – legfeljebb 2 368 550 000 forint központi költségvetési támogatásból valósuljon meg.”

Ez annak az öt plusz öt akkumulátoros trolinak, illetve elektromos busznak a pénze, amely az ELI-hez járt volna, járna ki...

Szép munka volt a bejelentés, na!

És ha jobban odafigyelünk, akkor a kettő elvett pénz – ami ugye eleve csak papíron volt meg – együtt közel 9 milliárd 500 millió forint, azaz mire is büszke a Fidesz és Bartók Csaba, amikor arról beszél, 10 milliárdot adnak a Volánbusznak, hogy fejlessze az elektromos buszparkját?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba ELI Fidesz lézerközpont Modern Városok Program Szegedi Közlekedési Kft. SZKT trolibusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés