Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 4. 14:04

Tíz évet kapott az élettársát megfojtó szegedi nő

Több mint félmillió forintot szedett be megölt élettársa albérlőitől az a nő, aki szerdán állt először bíróság elé, és első fokon meg is született az ítélet az ügyében. V. Anita ugyan megbánta tettét, de fellebbezett a Szegedi Törvényszék által meghozott büntetés ellen.

Hirdetés

A vádlott és a sértett a bűncselekményt megelőző években – egy rövid szünettől eltekintve – párkapcsolatban élt. Gyakran alakult ki kettejük között nézeteltérés, veszekedés, ami alkalmanként tettlegességhez, dulakodáshoz vezetett. Így történt ez 2017 nyarának egyik napján is. A vádirat ismertetésekor durva részletek derültek ki a gyilkosság körülményeiről. Például, hogy a két nő sokáig verekedett aznap, de amikor a fizikailag erősebb vádlott leteperte élettársát, egy nadrágszíjjal fojtogatni kezdte. Végül puszta kézzel oltotta ki élettársa életét, de az igazi horror csak ezt követően következett.

A középkorú nő ugyanis a testet kivonszolta a kertbe, előbb felgyújtotta, majd elföldelte. Később még egy sziklakertet is épített a tetem fölé. Mivel a megölt élettársnak a Cső utcában albérlői voltak, azt hazudta nekik, hogy a tulajdonos börtönben van, ezért ő szedi be a bérleti díjat. Ezt 14 hónapon keresztül meg is tette, ám ezt követően letartóztatták.

A védőügyvéd szerint az erőszak kölcsönös volt a vádlott és a megölt élettárs között. Tény, hogy garázdaságért, zaklatásért mindkettőjüket elítélték korábban. V. Anita azonban tovább tetézte tette súlyát azzal, hogy egy férfit megnevezett, aki állítása szerint segített neki a tetem eltüntetésében.

Később kiderült, hogy hamis ez a vád, ezért a férfi ellen megszüntették az eljárást. Mivel úgynevezett előkészítő tárgyalást tartottak az emberölési ügyben, ezért csak arra kereste a választ a bíróság, hogy a vádlott elismeri-e a bűnösségét. Ez megtörtént, ezért a vádirat alapján a bíróság rövid konzultációt követően kihirdette az ítéletet. Ennek értelmében emberölés, csalás és hamis vádaskodás elkövetése miatt bűnösnek mondták ki V. Anitát. Büntetése 10 év börtönben letöltendő szabadságvesztés, valamint ugyanennyi időre a közügyektől való eltiltás. Meg kell fizetnie ugyanakkor azt az 560 ezer forintot is, melyet áldozata albérlőitől szedett be. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott fellebbezett.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyilkosság ítélet Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés