Ziccer 2020. március 3. 21:15

A legendás Wichmann Tamásra emlékeznek szerdán Szegeden, a Vízitelepen

Énekelni fognak a kedden eltemetett sportolóra emlékezve, amivel egy különleges kezdeményezéshez csatlakoznak.

Kedden kísérték utolsó útjára a februárban elhunyt kenus legendát, Wichmann Tamást. A budapesti gyászszertartáson a jelenlévő kenusok azzal tisztelegtek a kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus előtt, hogy elénekelték egyik kedvenc dalát, a Száll a kenu, orra suhanva szeli a vizet című dalt.

A Kolonincs Alapítvány a zenén keresztül is szeretné megőrizni Wichmann Tamás emlékét, ezért egy különleges videoklipet készítenek, amiben az említett dalt magyar kenusok éneklik majd el a világ különböző pontjain, Magyarországon pedig több klub is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az NKM Szeged Vízisport Egyesület is megemlékezik a legendáról, klub is szerepel majd a videoklipben. Szerdán 14:45-kor várnak minden sportbarátot a Vízitelepen, 15 órakor pedig a stégen közösen éneklik el a Száll a kenu, orra suhanva szeli a vizet című dalt.

A dal a legendás kenus előadásában látható, hallható YouTube-on is, aki részt venne, a megemlékezés ezzel gyakorolhat is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyász kajak-kenu kenu megemlékezés NKM Szeged VE vízitelep Wichmann Tamás legenda