Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája, ami cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is a Jobbik szerint
Túl a városon 2020. március 3. 14:38 Forrás: MTI

Mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája, ami cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is a Jobbik szerint


Hirdetés

A magyar pedagógusok nagyon sokat dolgoznak, megalázó bérért – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs országgyűlési képviselő, Jobbik-alelnök.

Szerinte tíz év alatt 42-ről 56-ra ugrott a tanárok ledolgozott heti óraszáma, miközben fizetésük 40-50 százalékkal alacsonyabb a szükségesnél, holott „a legjobbakat kellene erre a pályára csábítani és ott megtartani”. Ezzel szemben jelentősen nő a képesítés nélküli, illetve a nem saját tárgyát tanító pedagógusok száma, mondta. Arról is beszélt, hogy jelentős a lemorzsolódás, a tanárok 45 százaléka 50 évnél idősebb, miközben százból alig hatan fiatalabbak 30 évnél.

Ander Balázs szerint a szülőket is egyfajta cselédnek tartja a rendszer. Erre példaként az iskolaérettségi vizsgálatot említette, ami „bizalmatlanságra alapuló hivatali vizsgálattá” tette az eljárást.

A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta, így a ma tanulóinak jelentős része nem tud majd helytállni a 21. században az ellenzéki politikus szerint. 

Egy új klebelsbergi modellre lenne szükség, ami valóban az ország felemelkedését szolgálja – mondta Ander.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok Jobbik oktatás oktatásügy Orbán-kormány pedagógus tanár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés