Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Landolt a Lufthansa a Victor Hugo utcában: légiközlekedési szoftvereket fejlesztenek Szegeden
Szegeden 2020. március 2. 17:25

Landolt a Lufthansa a Victor Hugo utcában: légiközlekedési szoftvereket fejlesztenek Szegeden

Képriport
A német óriás légitársaság magyarországi szoftverfejlesztő cége, az idén 25 éves Lufthansa Systems Hungary ma nyitotta meg modern, innovatív irodáját Szegeden, a hajdani tiszti klub épületének első szintjén. A további létszámbővítést már a megnyitón bejelentették.

Hirdetés

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó világvállalatának új, szegedi irodája 10-15 fővel kezdte meg működését, de a tervek szerint évente 15-20 új kollégával bővül a létszám, hogy megmaradjon a társaság budapesti központjára is jellemző, családias környezet

– közölte a megnyitón Michael Herrmann, a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető igazgatója. 

A cégcsoport több mint 350 légitársaságnak dolgozik, az itt fejlesztett szoftverek közel 700 ezer légi járat sikeres működéséhez járulnak hozzá. A Lufthansa System az elmúlt negyedszázadban számtalan irodát nyitott a világ számos pontján, New Yorktól Szingapúrig. 

A 25 éve létre hozott budapesti irodában jelenleg több mint 450 magasan képzett szakember dolgozik. Munkájukkal a légiközlekedés szinte összes szegmensére egyedülálló megoldásokat kínálnak, az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig minden területet képesek ma már informatikai szolgáltatásokkal lefedni. 

– A kedvező földrajzi elhelyezkedés és a jó megközelíthetőség mellett a városban folyó, színvonalas informatikus-képzés szólt leginkább Szeged mellett. Büszkék vagyunk rá, hogy az informatikai oktatásban regionális éllovasnak számító Szegedi Tudományegyetem partnerei lehetünk

– fogalmazott az irodanyitón a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető igazgatója. 

Michael Herrmann arról is beszélt, hogy az egyetemmel tavaly nyáron aláírt kutatási megállapodás többek között kiterjed a légiközlekedési feladatok megoldására fejlesztett egyedi algoritmusokra, modellekre és szoftver alkalmazásokra.

Családias légkört szeretnének a szegedi irodában is (fotók: Iványi Aurél)

Szegeden a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazásokat, továbbá a repülőjegyértékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldásokat fognak fejleszteni és tesztelni a jövőben. Ezért további backend és frontendfejlesztők, tesztelők, valamint adatmérnökök jelentkezését is várják.

Nagy Sándor alpolgármester köszöntőjében kiemelte, Szeged a tudásiparra, a kreatív munkahelyek létrehozására építi a jövőjét. Az elmúlt években így az informatikai és az üzleti szolgáltató szektor közel 3 és fél ezer új álláslehetőséget teremtett a városban. 

– Szeged az elmúlt években a hazai informatikai ipar fellegvárává vált, sorra telepednek le a városban a minőségi munkahelyeket kínáló multicégek – mondta az alpolgármester.

Lufthansa Systems számokban:
600 millió utast szolgálnak ki évente, 
120 légitársaság 6 ezer repülőgépén működnek a szoftvereik,
hetente 8 ezer légi járaton gondoskodnak az utasok szórakoztatásáról.

A Lufthansa mellett olyan világcégek hoztak minőségi munkahelyeket Szegedre, mint a BP, az EPAM, vagy az NNG. Többek között ennek köszönhetően ma már országosan is a legalacsonyabb, mindössze 1,9 százalék a munkanélküliség aránya a városban. 

rag
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lufthansa Systems Hungária fejlesztés informatika iroda munkahelyteremtés SSC Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés