Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Az utolsó öt percben bukta el a meccset a Barcelona ellen a Szeged: FC Barcelona–MOL-Pick Szeged 30–28 (13–15)
Ziccer 2020. február 29. 21:42

Az utolsó öt percben bukta el a meccset a Barcelona ellen a Szeged: FC Barcelona–MOL-Pick Szeged 30–28 (13–15)

Nagyon jól játszott a szegedi csapat a Barcelona otthonában, két gólos előnnyel mentek a félidőre, és a második félidőben is bőven megvolt az esélyük a győzelemre, az utolsó öt percben viszont jobb volt a katalán csapat.

Hirdetés

Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 14. forduló:
Barcelona (spanyol)–MOL-PICK SZEGED 30–28 (13–15)
Barcelona, játékvezetők: Lah, Sok (szlovénok).
Barcelona: Möller, Perez de Vargas (kapusok), Andersson, Arino 1, Cindric 7, Dolenec 7, Entrerrios 3, Fabregas 4, Gomez, Mem 1, Mortensen 1, N’Guessan 2, Palmarsson 2, Sorhaindo, Thiagus Petrus, Tomas 2. Edző: Xavi Pascual.
Szeged: Alilovic 1, Mikler (kapusok), Bánhidi 3, Blazevic, Bodó 7, Bombac 2, Canellas 1, Gaber, Henigman 1, Källman, Kasparek 2, Maqueda 5, Radivojevics 1, Rosta, Sigurmansson 4, Sostaric 1, Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.

A meccs elején a két csapat fej-fej mellett haladt, nagyon kiegyenlített volt a játék, az első negyedóra végén Canellas hetest rontott, Bodót és Bánhidit is kiállították, ebben a helyzetben már 7–5-re vezett a Barcelona.

Aztán Bodó hármat vágott, így 7–8-ra fordított a MOL-Pick, ami után még visszaszerezte a vezetést hazai csapat, a félidő utolsó öt percében viszont négyet dobott a Szeged úgy, hogy a Barcelona egyet sem, ekkor már 11–14 volt az eredmény. A szegedi oldalon Alilovic parádésan védett, a félidő legvégén még gólt is dobott a Barcelona üres kapujába, a szünetre 13–15 állással mentek a csapatok.

A második félidő elején még többször is három góllal vezettek a vendégek, aztán viszont a Barcelona is megcsinálta azt, amit az első félidőben a Szeged: négyet dobtak úgy, hogy egyet sem kaptak, fordítottak, 18–17-re vezettek.

Juan Carlos Pastor időkéréssel rázta fel a csapatát, ami után egyre inkább úgy tűnt, hogy akár meg is nyerheti az összecsapást a Szeged. Bodó, Bánhidi, Maqueda és Sigurmansson is remekül játszottak: Bodó hét gólig jutott a meccsen, a hazaiaknál viszont a második félidőben szinte csak Cindric tűnt ki a mezőnyből, ő viszont nagyon, összesen ő is hetet vágott.

A meccs utolsó tíz percét 26–26-os állással kezdte meg a két csapat, az utolsó öt percet viszont már úgy, hogy újra kettővel vezetett a Szeged, 26–28-ra. Itt már tényleg el lehetett hinni, hogy nyerhetnek, és pont, mire el is hittük, kiderült, hogy hiába: az utolsó négy percben már egyetlen gólt sem szereztek Bodóék, a Barcelona viszont ez alatt négyet is dobott, így végül 30–28-ra a hazaiak nyertek.

A Barcelona miután ősszel kikapott az újszegedi sportcsarnokban 31–28-ra, többet már nem hibázott, mind a 12 mérkőzését megnyerte, így biztos csoportelsőként várta a záró fordulón a Szegedet. Ezt a helyét a meccs végére meg is tartotta a katalán csapat, a Szeged pedig harmadikként zárta a csoportot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája Bánhidi Bence Barcelona Bodó Richárd férfi kézilabda Jorge Maqueda Juan Carlos Pastor kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés