Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 29. 13:47 Forrás: MTI / M1

Magyarországra jön Ferenc pápa

Áder János hívta meg pár hete, és most úgy tűnik, szeptember második felében el is jön a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó napjára.

Hirdetés

Az M1 szombat déli híradójában egy vatikáni tudósító Twitter-bejegyzésére hivatkozva számolt be arról, hogy Magyarországra látogat Ferenc pápa.

Az információ szerint a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapjára, szeptember 20-ra érkezhet Magyarországra. Az értesülést hivatalosan még nem erősítette meg a Vatikán, de az M1 más forrásból is úgy értesült, hogy ősszel várható a pápa magyarországi útja.

Áder János államfő február 14-én a Vatikánban az állami médiának nyilatkozva arról beszélt, hogy Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A köztársasági elnök akkor elmondta, hogy azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a pápát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő világkongresszuson.

Áder érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, amit 30 évvel ezelőtt újítottak azt meg. Továbbá, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

(Ami ugyan csak 24 éve volt, de ezen most ne akadjunk fenn – a szerk.)

Áder János azt is kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák Magyarországon is.

(fotó: CNS/Paul Haring)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János Ferenc pápa M1 római katolikus egyház Vatikán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés