Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 28. 17:28

SZKT: nő az alapbér és nő a pótlék

Óránként 125 forinttal növekszik valamennyi dolgozó bére a Szegedi Közlekedési Társaságnál.

Hirdetés

Minderről Majó-Petri Zoltán, a SZKT ügyvezető igazgatója beszélt pénteken. Elmondta, hogy decemberben kezdődtek a tárgyalások a béremelés mértékéről és mikéntjéről a szakszervezetekkel, ezek mindvégig konstruktív légkörben folytak.

A tárgyalások február 24-én zárultak, ekkora sikerült pontot tenni valamennyi addig nyitott kérdésre. A megállapodásból kiderült, hogy nőnek az alapbérek és nőnek a pótlékok is.

Számokban mindez azt jelenti, hogy például a közlekedési társaság alkalmazásában álló szellemi munkakörű dolgozók havi jövedelme bruttó 22 ezer forinttal lesz magasabb az idén, mint tavaly volt.

Majó-Petri Zoltán (fotó: Szeged Televízió)

A béremelés pénzügyi fedezetének döntő részét, 220 millió forintot a szegedi önkormányzat biztosít. Ez az összeg, mint megtudtuk, szerepel a város nemrégiben elfogadott költségvetésében. Ezt egészíti ki az SZKT költségvetésében az erre a célra fordítandó 20 millió forint. Így áll össze az a 240 milliós keretösszeg, ami biztosítja a béremelésekhez szükséges pénzt.

A mostani bérmegállapodás egy évre szól.

Majó-Petri Zoltán emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a közlekedési dolgozóknál érdemi bérnövekedés történt. Az SZKT vezetése abban állapodott most meg a szakszervezetekkel, hogy a 2021-es bérről már szeptemberben kezdődjenek meg a tárgyalások. A cég vezetője elmondta, hogy reális felvetés a szakszervezetek részéről, hogy a folyamatos béremelések sem képesek egyelőre megállítani a munkaerő elvándorlását a közlekedési szakmából.

B. P.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: béremelés bérrendezés fizetés fizetésemelés közlekedés Majó-Petri Zoltán Szegedi Közlekedési Kft. SZKT szakszervezet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés