Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 28. 13:07

Hazudott az Origo, amikor azt írta, Botka migránsok betelepítésére és befogadására készül Szegeden

Helyreigazítást közölt a fideszes propagandaoldal két másfél évvel ezelőtti „cikkük” kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés

Még mielőtt bármit is írnánk, itt a helyreigazítás teljes szövege, ha figyelmesen olvas, elég beszédes.

„Valótlanul állítottuk 2018. június 11. napján megjelent »Lebukott Botka László: Szegeden már készülnek a migránsok betelepítésére« című cikkünkben, és 2018. június 13. napján megjelent »Újabb bizonyíték: Botkáék migránsok betelepítését tervezik« című cikkünkben, hogy Botka László migránsok betelepítését tervezi, illetőleg migránsok befogadására készül Szegeden.

A cikkekben hivatkozott »Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés« nevű óvodapedagógusi képzésprogram Szegeden a magyar Kormány társfinanszírozásában a YOUMIG elnevezésű uniós projekt részeként valósul meg.”

Tehát a lényeg:

a kormány propagandagépezetének online zászlóshajója nemcsak hogy simán belehazudta a világba, hogy Botka migránsokat akar telepíteni Szegedre, hanem parádés/különösen aljas módon (mindenki döntse el maga) éppen egy, az Orbán-kormány által is támogatott, finanszírozott uniós programot próbáltak felhasználni a szegedi polgármester lejáratásra.

Nem mellesleg mindezt a kormánypropaganda másik emblematikus lapja, a Pesti Srácok cikkei alapján tették, akik már szintén lehozták a maguk helyreigazítását.

Épeszű ember persze már akkor is csak röhögött az egészen, nehezen tudjuk elhinni, hogy ötnél többen voltak a városban, akik ezt a képtelen marhaságot elhitték. Most viszont már hivatalos is: az Origo és a Pesti Srácok hazudott, jó nagyot.

Persze, végül is csak a munkájukat végezték. Merthogy nekik ez a munkájuk.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!