Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. február 27. 17:15

Halászlé után akusztikus Pál Utcai Fiúk pénteken az IH-ban

Alapvetően mostanában az októberben megjelent új albumukkal turnéznak, ami azért érdekes, mert nem ötpercenként adnak ki lemezeket, ez most viszont mégis egy másfajta koncert lesz. Így pedig még érdekesebbnek tűnik az egész.

Hirdetés
Hirdetés

Azt nehéz lenne állítani, hogy a lassan 40 éves Pál Utcai Fiúk zenekar ontaná magából a lemezeket, hiszen az októberben kiadott Igazán ez minden című album előtt egy koncertlemezt leszámítva legutóbb 2008-ban adtak ki hagyományos nagylemezt, az pedig nem tegnap volt.

Mondhatnánk, hogy már csak emiatt is érdekesnek ígérkezik a zenekar péntek esti koncertje az IH Rendezvényközpontban, ennél viszont jóval többről van szó. Mint az együttes Facebook-oldalán is olvasható, egy különleges hangulatú koncerttel készülnek Szegedre: vendégzenészekkel kibővített felállásban, a szokásostól eltérő hangszerelésben játszanak majd, és nemcsak a megszokott koncertslágereiket, hanem olyan dalokat is, amiket a „hangos koncerteken” nem szoktak.

A zenekar egyébként láthatóan eléggé készül a szegedi fellépésre, hiszen a Facebookon jelenleg éppen ott tartanak, hogy a rajongóktól igyekeznek megtudni, hol érdemes halászlevet enni a városban. Merthogy állításuk szerint egész nap itt lesznek Szegeden, úgyhogy aki nem csak az IH-ban szeretne összefutni Lecsóékkal, annak a halászcsárdák környékén érdemes nézelődnie pénteken.

Este pedig buli az IH-ban, különleges, akusztikus, vendégzenészes. A bővebb részletek itt, jegyek és ilyesmi, az alábbiakban pedig néhány PUF-dal, csak úgy hangolódásképpen.

Kezdésnek az új nagylemez Esőben című dala, aminek klipje is van, ez:

Aztán itt a teljes Igazán ez minden című album, elejétől a végéig.

És ha már akusztikus koncert lesz a pénteki, itt egy kicsit több mint egy évvel ezelőtti akusztikus koncert felvétele.

Ez pedig egy sokkal régebbi teljes album, A Bál, 1991-ből, amin a kezdő dal éppen a címadó, az együttes egyik legnagyobb slágere.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont koncert ajánló Pál utcai fiúk