Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 27. 16:26

Balesetveszélyes fák helyett újakat ültetnek a Szegedi Partfürdőn

Favizsgáló szakmérnök ellenőrzi a Szegedi Partfürdő mintegy 500 fáját. A vizsgálat után döntenek a fák sorsáról, de csak azokat vágják ki, melyek egy közepes vihart sem bírnának ki.

Hirdetés

Évente 10-15 öreg, beteg és veszélyes fát vágnak ki a Partürdőn. Helyettük legalább 50-et ültetnek, így garantált, hogy nem csökken a fák száma.

A területen jó időben több ezren is tartózkodhatnak, ezért különösen fontos odafigyelni a fák állapotára.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezetője elmondta: előfordult, hogy egy holland rendszámú lakókocsira és egy sátorra zuhant méretes faág, ezért is vizsgálják a fákat. Az igazgató emlékeztetett: néhány hónapja Szegeden, a Széchenyi téren okozott súlyos balesetet egy öreg platánfa a viharban.

A munkát Szabó József Kristóf favizsgáló irányítja. Szerinte a legtöbb gond az idős nyárfákkal van, ezek könnyen törnek. Közülük több is a meder vonalánál helyezkedik el, és bár árnyékot adnak a strandolóknak, könnyen bajt is okozhatnak.

Olyan fafajokat választanak a régiek helyett, amelyek jól alkalmazkodnak a területhez, hosszabb életűek és nem törnek olyan könnyen. Filó Bernát erdőmérnök elmondta:

az új fajok jellemzően a szil, a magyar és a magas kőris, valamint a fűz.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: faültetés partfürdő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés