Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 27. 11:44

Több száz rózsatő díszíti a megújult Hősök terét Szőregen

Képriport
Elkészült Szőregen a Hősök tere. A városrész központja megfiatalodott, megszépült és kivirágosodott, hisz közel 800 rózsatövet ültettek a területre.

Hirdetés

Szőreg legforgalmasabb része a Hősök tere és környéke, sokan járnak erre, nem csak a helyiek közül,  nagy az átmenő forgalom is. A körforgalom, valamint a Deszkre, illetve Újszentiván felé vezető út ölelésében található tér teljesen megújult és méltó dísze lesz a városrésznek.

A munkálatok tavaly augusztusban indultak. A munkaterület átadásán Botka László kiemelte, hogy a nagy központi beruházások mellett a város vezetése igyekezett olyan területeket is felújíttatni, amelyek egyes városrészek közösségeinek fontosak. Szőreg ilyen a Hősök tere.

A beruházás teljes költsége 82 millió forint volt. A munkálatok során

  • az öt márvány emléktábla az emlékműről úgynevezett párnakövekre került,
  • amelyeket rózsekert vesz körül.
  • Új padokat helyeztek ki,
  • megújult pihenőrész és a sétány, emellett
  • közel 800 rózsatövet ültettek el.
  • A téren megtalálható buszmegálló természetesen jól megközelíthető maradt, azonban a kerékpárutat jobban elkülönítették a tértől.

Avramov András, a körzet önkormányzati képviselője a felújított új térrel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„a szőreginek nagyon tetszik a tér, mindenki szerint megfiatalodott”.

A kiültetett rózsákkal kapcsolatban kiemelte, egy részük európai fajták közül került ki, a többi pedig Márk Gergely rózsanemesítő kertészetéből valók. Avramov András elmondta, a buszmegálló melletti padokat is hamarosan kicserélik, erre többen a városrész nem hivatalos Facebook-oldalán kérdeztek rá.

A kivitelező már elbontotta a teret körülvevő kerítést, így a szőregiek birtokukba is vették a területet. Az ünnepélyes átadás március 13-án lesz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Avramov András felújítás Hősök tere Szőreg
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés