Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. február 25. 14:13 Forrás: mti

Párbeszéd: a kormány megnyomorítja az önkormányzatokat

A Párbeszéd azzal vádolja a kormányt, hogy a helyi iparűzési adó átalakításával „megnyomorítja” az önkormányzatokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio, a párt országgyűlési képviselője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, miközben a kormány arról beszél, hogy együtt akar működni az önkormányzatokkal, addig a háttérben „sunyi, alattomos” döntéseket készít elő. Kocsis-Cake Olivio kiemelte, hogy az iparűzési adó átalakítása a főváros költségvetéséből évi negyven, a többi önkormányzattól évi száz milliárd forintot vonna el, ami elsősorban a helyben élő embereket sújtaná.

Azzal is az önkormányzatoktól vonnak el forrásokat, hogy a kiemelt állami beruházások során ingyenessé teszik a közterület-használatot - bírált Kocsis-Cake Olivio.

A Párbeszéd támogatni fogja az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatot, az pedig felháborító, hogy a Fidesz frakciója minden alkalommal leszavazza az ilyen beadványokat - jelentette ki egy másik kérdésre.

Újabb felvetésre azt felelte, hogy a Párbeszéd „kovásza és motorja” az ellenzéki együttműködésnek, és már 2013 óta hangoztatják, hogy

csak teljes együttműködésben lehet leváltani a kormányt.

Hozzátette, a Párbeszéd legszorosabb szövetségese az MSZP, de a többi ellenzéki párttal is együttműködnek. A pártok közötti beolvadásról, összeolvadásról nem érdemes beszélni, csak ellenzéki együttműködésről, mert közös programra, listára és miniszterelnök-jelöltre van szükség - hangoztatta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: önkormányzat Párbeszéd