Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tovább bővül a tudásalapú gazdaság: a Lufthansa szoftverfejlesztői is beveszik Szegedet
Szegeden 2020. február 24. 12:35

Tovább bővül a tudásalapú gazdaság: a Lufthansa szoftverfejlesztői is beveszik Szegedet

A Victor Hugo utcában nyitja meg szegedi irodáját a Lufthansa Systems Hungária. A Lufthansa-csoporthoz tartozó társaság 1995 óta van jelen Budapesten, jövő hétfőn pedig tizenöt-húsz fővel megkezdi a működését Szegeden is.

Hirdetés
Hirdetés

Lufthansa Systems Hungária

1995 óta Magyarországon
450 munkatárs,
300 partner légitársaság

Novemberben, a munkatársak toborzásakor Turcsikné Gáspár Georgina, a cég HR vezetője a szeged.hu-nak elmondta, Szegedre a földrajzi fekvése mellett azért esett a választásuk, mert a város egyetemén kiváló az informatikusképzés.

Ennek köszönhető az is, hogy tavaly a Lufthansa Systems Hungária együttműködést kötött az SZTE informatikai karával.

A most Szegedre települő cég légi informatikai szoftverek fejlesztésével, valamint teszteléssel és az alkalmazások fejlesztésével foglalkozik.

Ezeket az alkalmazásokat alapvetően a légi közlekedésben használják nemcsak a Lufthansánál, hanem háromszáz másik légitársaságnál is világszerte.

A légiközlekedésben sok ember munkáját kell másodpercre pontosan összehangolni, ezért többek között olyan alkalmazásokat és megoldásokat fejlesztenek, amelyek megkönnyítik az ott dolgozók, illetve az utazók mindennapi életét.

Ilyen például az az alkalmazás, amely segít a legénység beosztásának, vagy az utasok szórakoztatásának megtervezésében, de fejlesztettek már olyan alkalmazást is, amelyik megkönnyíti a légitársaságok egymás közötti pénzügyi elszámolását, de hozzájuk kötődnek a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások is.

Látványterv: ilyen elegáns környezetben dolgozhatnak majd jövő hétfőtől a Lufthansa Systems szegedi fejlesztői.

Szegeden a terv szerint tizenöt-húsz munkatárssal indulnak hétfőn, és évente nagyjából ugyanennyivel szeretnék majd bővíteni a létszámot.

A BP, az EPAM és az NNG után a Lufthansa is Szegeden landol

A korszerű munkahelyekért folyó versenyben Szeged összeszerelő üzemek betelepítése helyett elsősorban a tudásalapú gazdaságot igyekszik fejleszteni.

Az elmúlt években így az informatikai és az üzleti szolgáltató szektor közel 3 és fél ezer új álláslehetőséget teremtett a városban.

Olyan világcégek hoztak minőségi munkahelyeket Szegedre, mint a BP, az EPAM, az NNG, vagy legújabban a Lufthansa. Ennek köszönhetően ma már országosan is a legalacsonyabb, mindössze 1,99 százalék a munkanélküliség aránya a városban.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lufthansa Systems Hungária gazdaságfejlesztés irodaavató munkahelyteremtés