Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 23. 18:58

Tehetséggondozás Szegeden!


Hirdetés

A tehetség fogalmát igen nehéz lenne egy meghatározásba belezsúfolni, viszont abban sokan egyetértenek, hogy, akiket tehetségesnek hívunk, azok átlag feletti általános képességekkel rendelkeznek és/vagy átlagot meghaladó speciális képességeik vannak. Ugyanakkor kreatívak és igen magas a feladat iránti elkötelezettségük. Tehetségesnek tehát azok tekinthetők, akik magas szintű teljesítményre képesek az élet bármely tevékenységi területén.

A SZITI Egyesület a BossConnect Mentor Program támogatásával arra törekszik, hogy megtalálja a régióban élő tehetséges fiatalokat, valamint a Mentor Program által, teret biztosítson számukra a fejlődéshez.

Fontosnak tartjuk a fiatalok segítését, hiszen ők jelentik a következő generációt. Amennyiben megtalálják helyüket itt Szegeden vagy Csongrád megyében az elvándorlásukat is megakadályozhatjuk, mely igen fontos küldetés az egész megye számára, ezáltal is katalizálva a régió gazdaságfejlődését.

A Mentor Program 2014. óta működik Budapesten, melynek célja, hogy megtalálja és felkarolja a kvalitásos fiatalokat és segítse őket a vállalkozásukban vagy karrierjükben. A program az ilyen fiatalok mellé egy mentort ad, aki fél éven át támogatja tanácsaival.

Miért válaszon egy fiatal mentor?

Eddigi összegyűjtött adatok alapján:

  • Vállalkozóként: mert a harmadik évet megérő induló vállalkozások arányát 25 százalékról 75 százalékra javítja a mentor;
  • Karrierépítőként: mert nagyvállalati mentoráltjaink hamarabb lépnek előre;
  • Útkeresőként: mert útkeresőink 80 százaléka lépett tovább a mentorálás fél éve alatt.

Egy igazi mentor, ha megfelelő tapasztalattal és erkölccsel rendelkezik mind szakmailag, mind emberileg, idővel olyan példaképpé válik, akire felnéznek a mentoráltjai. Ezt a tényt azért tartjuk fontosnak, mert úgy gondoljuk, az emberek nem az adott céghez, hanem az ott lévő, dolgozó emberekhez és vezetőkhöz lojálisak. Mentornak lenni hatalmas felelősség – és nem mindig kifizetődő, de a BossConnect Mentor Programban lévő mentorok, olyan szűrt közösség, akik elsődlegesen szem előtt tartják a mentoráltjuk fejlődését.

A program a fiatalok számára ingyenesen működik. Több mint 80 mentor közül lehet választani és a következő negyedéves terve a SZITI Egyesületnek, az I. Mentor-Mentee Konferencia megszervezése itt Szegeden.

A SZITI Egyesület a BossConnect Mentor Program támogatásával GINOP-5.1.7-17-2018-00144 pályázat keretein belül, ebben az új kezdeményezésben várja a fiatalok és mentorok jelentkezését.

A lehetőségekről és a programról részletesebb leírást talál

weboldalakon

(X)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés