Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kóródi kondát vert! WKW ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–3 (0–1)
Ziccer 2020. február 23. 14:26

Kóródi kondát vert! WKW ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–3 (0–1)

Eddig csak ikszelt tavasszal a püspöki csapat, most nyert, nem is akárhol, az ETO Stadionból hozták el a három pontot.

Hirdetés
Hirdetés

WKW ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–3 (0–1)
Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló, Győr, ETO Stadion. Vezette: Pintér Csaba, asszisztensek: Varga Gábor, Kulman Tamás.
WKW ETO FC Győr: Gyurákovics – Dvorschák, Bagi, Gengeliczki (Tömösvári, 89.), Kun, Vári, Andric, Fejes, Gaál (Vashkeba, 58.), Charizopulos (Horváth, 58.) Lovrencsics. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Tóth, Kuti, Deák, Mohl, Hudák (Andorka, 92.), Germán, Oláh, Zvara (Vankó, 69.), Grumics, Kóródi (Bitó, 93.). Vezetőedző: João Janeiro.
Gól: Horváth (65. – 11-esből), illetve Kóródi (33., 57.), Vankó (90.).
Sárga lap: Kun (71.).

Tavasszal eddig még nem volt ilyen: vezetést szerzett a püspöki csapat! A 33. percben Grumic–Germán–Kóródi volt a labda útja, a szegedi 70-es három győri védőt cselezett ki, majd nyolc méterről balról spiccelt a kapuba Gyurákovics mellett. Ez azért is volt égi jel, mert amikor Kóródi vezetést szerzett, akkor nyert a csapat – 1–0-ra.

Le se kell játszani a második félidőt?

Muszáj volt.

Jól indult a második félidő: Germán rutinos hasalását ette meg Pintér bíró, Hudák a sorfalba lőtt. Majd egy perccel később, 49.-ben Grumic a kapufát, lőtte szét balról: tíz méterről egy légstop után a rövid felsőt vette célba, eldőlhetett volna itt a meccs.

Nyolc perc múlva úgy nézett ki, eldőlt: Dvorschák „fantasztikus” keresztpasszát állította meg Oláh, aki Germánhoz passzolt. A szegedi csapatkapitány Kóródit szöktette a jobb oldalon, aki két csellel Gengeliczki mellett befelé húzott, majd eltolta a győri védő mellett és tizenhét méterről még mindig kissé jobbról kilőtte a jobb alsót egy pattanós lövéssel, Gyurákovics élete végéig sem ért volna le rá, 0–2.

A 64. percben 11-est harcolt ki a cserecsatár, Vashkeba: belépett a tizenhatosra, eltette Deák mellett, aki kisöpörte a lábát, jogos volt. A másik csere, Horváth passzolt a szegedi kapu jobb oldalába, Takács balra dőlt el, 1–2.

A 70. percben Horváth egyenlíthetett volna, de a balról beívelt labdát nem tudta befejelni, Takács belekapott, szép védés volt. Hat perccel később tényleg vége lehetett volna, győri szabadrúgás után fordult le a kék–fekete–zöld csapat, Kóródi végigszáguldott a jobb oldalon, Hudákhoz passzolt, aki nem lőtt egyből, hanem fölpörgette magának, így utolérték, kivágták elől. A szöglet után tizenegyest reklamáltak a vendég Vári mellett Hudák esett el, nem járt érte büntető. A túloldalon megint Horváth egyenlíthetett volna, lövésébe Deák lépett be önfeláldozóan. Majd takács védett kétszer, pazarul, másodjára az sem érdekelte, hogy szájba stoplizza Dvorschák, ezt most szó szerint megúszta a püspöki csapat. A 83. percben újra remek helyről rúghatott szabadot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: a fél csapat elrúgta volna, végül a szabit kiharcoló Vankó lőtte laposan középre Gyurákovics kezébe.

Az utolsó percben tényleg eldőlt: gyorsan elvégzett szegedi szabadrúgás végén Vankó lép ki, és középről szépen passzolt a győri kapu bal oldalába, 1–3.

Megvan az első tavaszi győzelem, a szegediek éltek a kínálkozó lehetőségekkel, három borzalmas győri hibát használtak ki.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia WKW ETO FC Győr