• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Remek időben tartották a télbúcsúztatót Tápén: sokkal többen voltak, mint tavaly
Szegeden 2020. február 22. 21:57

Remek időben tartották a télbúcsúztatót Tápén: sokkal többen voltak, mint tavaly

Képriport
Harmadik alkalommal szervezték meg a Pecsenyesütő és Forralt Bor Napot a Heller Ödön Művelődési Házban. Idén 18 csapat nevezett a pecsenyeversenyre, ami kiváló hangulatban zajlott.

Hirdetés
Hirdetés

Jellemzően baráti társaságok gyűltek össze a tápéi művelődési ház udvarán, szombaton: sütögettek, iszogattak, jól érezték magukat. Az egész napos programsorozatban idén úgynevezett „kézből-kézbe kispiacot” is szerveztek, ahol kézművesek, helyi termelők árulták termékeiket.

A télűzés a Tápai Hagyományőrző Egyesület szervezésében zajlott:

a Budai Nagy Antal utcán vonultak végig a színes maskarákba öltözött felvonulók, itt zajlott a hagyományos rönkhúzás is. A művelődési ház udvarán kiszebábot is égettek, közben a hagyományőrzők énekeltek és táncoltak, amiből egy igazán színes forgatag alakult aki.

A helyszínen készült képeinket a fenti nyítóképre, vagy ide kattintva nézheti meg (fotók: Iványi Aurél)

Az egyik helyi nyugdíjas egyesület tagjai fánkokat sütöttek, ezekkel kínálták a részvevőket.

A rendezők a pecsenyesütő verseny minden csapatának két-két kiló tarját biztosítottak, aki pedig kóstolni szeretett volna az elkészült ételekből, a lehetőségeihez mérten adományért cserébe tehette ezt meg. Az így befolyt pénzből a szervezők helyi rászoruló családokat támogatnak.

Az elkészült pecsenyéket és forraltborokat zsűrizték is, mindkét kategóriában az első három helyezett díjat is kapott. Az elismeréseket Szécsényi Rózsa alpolgármester, és Terjékné Kaposi Andrea, a művelődési ház igazgatója adta át.

A nap a Senior Harmonikások Egyesületének báljával ért véget, ami még ezekben a percekben is zajlik.

A szervezők a rendezvényről röviden elmondták, hogy ennél jobb napot nem is lehetett volna választani a télűzésre, hiszen a tavaszias időjárásnak köszönhetően a tavalyinál jóval többen vettek részt a programokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: forralt bor Heller Ödön Művelődési Ház jótékonyság kiszebáb Szécsényi Rózsa Tápé