Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 22. 19:21 Forrás: Szeged Televízió

Influenza: még hetekig maradhat a látogatási tilalom a klinikákon

Bár Csongrád megyében jelentették legkisebb számban az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegeket, térségünket sem kerüli a járvány. Már a kisebb járásokban is egyre többen fordulnak orvoshoz, főként fiatalok és középkorúak. Egyelőre tehát nem lélegezhetünk fel, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket.

Hirdetés

Ezen a héten 50-60 gyerek fordult meg naponta Dr. Rósa Ágnes rendelőjében. Ő is tapasztalta, hogy egyre többen küzdenek valamilyen influenzaszerű tünettel.

„Megnövekedett a betegszám, felső légúti, hurutos tünetekkel. Hogy ebből mennyi az influenza, azt nem lehet tudni. Egyelőre típusos influenzatünetekkel, tehát magas lázzal, végtagfájdalommal kevés gyerek jön”

– mondta a Szeged Televíziónak a doktornő.

A rendelőket mostanában a tapasztalatok alapján főként a tinik és a középkorúak keresik fel. Az orvosok azt javasolják, hogy megfelelő folyadékbevitellel, vitaminpótlással, zöldség-, gyümölcsfogyasztással megelőzhetjük az influenzát. Érdemes kerülni a közlekedési eszközöket, orvosi rendelőket, plázákat is, mert ezeken a helyeken biztosan találkozhatunk kórokozókkal, még ha nálunk kevesebb is van belőlük.

„Csongrád megyében jelenleg még nincs influenzajárvány. Százezer lakosra átlagosan 141 megbetegedés jut. Szeged járásban járvány volt már múlt héten is. Itt a megbetegedések aránya jóval magasabb, mint a járványküszöb, nagyságrendileg 200 megbetegedés jut 100 ezer lakosra. A többi járásban, egyelőre nincs járvány”

– nyilatkozta a városi tévének Dr. Bosnyákovits Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője.

Szentesről hat, Hódmezővásárhelyről kilenc, Makóról tizenöt beteget jelentettek a múlt héten, de mivel ezek kisebb járások, százezer lakosra nézve százharminc volt a megbetegedési arány. Országosan ugyan még mindig megyénk a legegészségesebb az influenzát tekintve, de ha ez a tendencia marad, valószínűleg a jövő héten Csongrád megyében is kihirdetik a járványhelyzetet, így egyelőre még hetekig marad a látogatási tilalom a megyei klinikákon.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízi híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség Bosnyákovits Tünde egészség influenza influenzajárvány látogatási tilalom orvos járvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés