Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gondolta volna, hogy a Tisza Palotát nyugodtan átnevezhetnék Szabó Bálint-palotára?
Szegeden 2020. február 20. 13:35

Gondolta volna, hogy a Tisza Palotát nyugodtan átnevezhetnék Szabó Bálint-palotára?

Három lakásnak a Likvid Kontroll Kft. a tulajdonosa, egy a cég ügyvezetője, Szabó Bálint szüleinek a nevén van. Szabó Bálint felesége nevén három garázs, Szabó szülei nevén két garázs van. 2018-ban egyik pillanatról a másikra jelentős árbevétele lett a cégnek. Akkor kezdődött a Szeviép-kifizetés. És ez volt az az év is, amikor Szabó Bálint eladta a feleségének a kft.-t.

Hirdetés

2018-ban a Likvid Kontroll Kft.-nek közel 115 millió forint volt az árbevétele. Az előző négy évben volt összesen 25 millió 511 ezer forint, lásd a lenti grafikonunkat, amely a bisnode cégadatbázisban elérhető adatok alapján készült.

Egy év alatt, 2017-ről 2018-ra

huszonhatszorosára

nőtt a cég árbevétele.

A cégügyvezetője Szabó Bálint, független önkormányzati képviselő. Nem olyan szegény, mint Orbán Viktor miniszterelnök, de a vagyonnyilatkozata alapján hihetetlen szerencséje van azzal, hogy

  • abban a cégben dolgozik, ahol,
  • az a nő a felesége, aki.

Ugyanis a Likvid Kontroll Kft. és Szabó Bálint felesége nevén összesen

három lakás és három garázs van. Emellett Szabó Bálint szülei nevén is van egy lakás és két garázs.

Szabó ügyvezetőként a cégben 205 ezer forint bruttó jövedelmet kap.

A lakások és a garázsok 2018-ban, a Szeviép-kifizetések első évében kerültek a cég és a Szabó család nevére. Az önkormányzati képviselő ekkor adta el a kft.-t a feleségének.

Szabó Bálintot egy ideje „az átláthatóság, a tiszta viszonyok és a – hadd ne soroljuk – minek a bajnokaként tartjuk számon.” Ehhez képest a vagyonnyilatkozata olyan, amilyen, a Tisza Palotában lévő ingatlanok meg egytől egyig a cég, a felesége és a szülei nevén vannak.

Szabó Bálint felesége zongoratanárnő.

Szabó Bálint saját bevallása szerint tizennyolc éves kora óta folyamatosan dolgozik középvezetőként és vállalkozóként.

Mi a legvalószínűbb?

  • Tényleg Szabó Bálint felesége vásárolta az ingatlanokat.
  • Valószínűleg Szabó Bálint is segített az ingatlanok megvásárlásában, az évtizedek alatt félretett pénzekből vették ezeket az ingatlanokat közösen, amelyeket aztán a Likvid Kontroll, Szabó szülei és a felesége nevére írattak.
  • Még a végén kiderül, hogy a Szeviép-pénzeknek köze van a Tisza Palotában lévő ingatlanokhoz?

Míg el nem felejtjük: információink szerint a Tisza Palotában öt éve 300 ezer, 2018-ban 350 ezer, idén 400 ezer forint körül vannak a lakások négyzetméterárai.

Tisza Palota, Szeged. Értékálló befektetés itt lakást, garázst vásárolni: szépen lassan kúsznak fölfelé az árak. És az uszoda még csak most dob majd a négyzetméterárakon

És még valami. Cikkünk előtt az írásunkkal kapcsolatosan ezeket kérdeztük az önkormányzati képviselőtől, lásd a lenti képernyőmentést.

Majd még ma délben telefonon kerestük még egyszer Szabó Bálintot, aki ekkor azt mondta, a cikk megjelenése után reagál az abban foglaltakra, de az e-mailben küldött kérdéseinkre nem válaszol.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: garázs ingatlan lakás Szabó Bálint Tisza Palota
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés