Hirdetés
Szegeden 2020. február 19. 14:51

Öt igen, két tartózkodás: elfogadásra javasolják Szeged idei költségvetését

Ülésezett a városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága. Iparűzési adó, költségvetés, szociális támogatás voltak a témák.
Hirdetés

Az iparűzési adó körüli bizonytalanságok a szegedi önkormányzat költségvetése szempontjából tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket – nyitotta meg a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülését Ménesi Imre elnök.

Mindehhez hozzátette: ha megvalósulnak a sajtóban már megjelent elképzelések az iparűzési adó tervezett módosításáról, akkor akár 3 milliárd forinttal is kevesebb adó folyhat be ilyen címen az önkormányzat kasszájába.

Ugyanakkor örömmel állapította meg Ménesi Imre, hogy jelenleg a költségvetési rendelettervezet, aminek elfogadásáról pénteken dönt a közgyűlés,

458 millió forintos sport-, 600 milliós szociális támogatást foglal magában. Ebben az évben 400 milliót különítettek el a helybeli nyugdíjasok és általános iskolások támogatására.

Mint a bizottsági ülésen elhangzott: ez utóbbi a tavaly bevezetett és alanyi jogon már akkor is járó támogatás idei pénzösszege.

A bizottsági ülés legfontosabb napirendi témája a város idei költségvetési rendelettervezetéről szóló szavazás volt. A tervezetet öt igen és két tartózkodás mellett a bizottság elfogadásra javasolt a közgyűlésnek.

Részletes vita nélkül egy csomagban közgyűlési elfogadásra javasolták azt a tizennégy határozati javaslatot, amik az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntéseket tartalmazzák.

A bizottság zárt ülésen tárgyalta meg a Szeged Város Sportjáért járó kitüntetésre javasolt személyekről szóló napirendi pontot, ezen a sajtó nem lehetett jelen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!