Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 19. 12:37

Pénzügyi bizottság: maradjon az IKV élén Csarnó Zsuzsánna!

Hárman pályáztak az önkormányzati tulajdonú ingatlankezelő cég vezérigazgatói posztjára, akik szerdán délelőtt személyesen is elmondhatták terveiket, elképzeléseiket a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának ülésén. A testület tagjai abban egyetértettek, hogy mindhárom jelölt nagyon értékes pályázatot nyújtott be, de végül egyhangúlag támogatták a regnáló vezetőt.

Hirdetés

Anderle Ádám a versenyszférából érkezett, ugyanis a Lombard Lízing Zrt. igazgatósági tagja volt. Anderle külföldi tanulmányai alatt angol nyelvterületen szerzett olyan üzleti tapasztalatokat, melyeket szívesen kamatoztatna az IKV Zrt. élén. Véleménye szerint az önkormányzati cég egy szakszolgáltatási centrum, ezért nem a minél nagyobb nyereség elérése a cél, hanem a gazdaságosság, a kiszámíthatóság, a folyamatos építkezés lenne elvárható az ingatlankezelőtől.

Anderle Ádám meghallgatása (fotók: Iványi Aurél)

Mészáros Tamás, a bizottság alelnöke mindhárom pályázónak ugyanazokat a kérdéseket tette fel. Ezek közül az egyik arra vonatkozott, hogyan kezeléné a cég mintegy félmilliárdos kintlévőségét. Anderle megvizsgálná a tartozások jellegét, körülményeit, azokat csoportosítaná, majd kidolgozna egy stratégiát ezek esetében, miként lehetne a szociális szempontokat is figyelembe véve a hátralékokat csökkenteni.

Ezzel a problémával már a gyakorlatban is szembesült Csarnó Zsuzsánna, aki jelenleg az IKV élén áll. Ő öt éve dolgozik a cégnél, és korábban gazdasági igazgatóként igyekezett lefaragni a bérlők által felhalmozott hátralékok összegét. A cég nyilvános adatai mindenesetre arról árulkodnak, hogy az ő vezetése alatt a hátralék főösszege csökkent, ugyanakkor a jelenlegi 365 üres helyiség is kevesebb, mint a korábbi adatok.

Csarnó Zsuzsánna

Azt is elmondta, hogy szorosan együttműködik más önkormányzati tulajdonú cégekkel, így például az elektronikus számlázási rendszer is bevezetés előtt áll, amelyet a fejlesztő RITEK Zrt.-vel közösen dolgoztak ki. Csarnó Zsuzsánna szeretné egy önkormányzati rendeletmódosítással azt is elérni, hogy cégek is pályázhassanak önkormányzati bérlakásokra, melyeket aztán a saját dolgozóik számára biztosítanának.

Tihanyi Nikolett jelenleg Budapesten dolgozik, de szívesen hazaköltözne, ha elnyerné az IKV vezetői állását. Jelenleg felszámolási biztosként dolgozik, és az ezen a területen szerzett tapasztalatát kamatoztatná az ingatlankezelő cég élén.

Tihanyi Nikolett

Bár önkormányzati tulajdonú vállalatnál soha nem dolgozott, de tanulmányozta az IKV elérhető dokumentumait, és ezek alapján azt mondja, hogy a cég átvilágítása után új struktúrát alakítana ki, ha így hatékonyabbnak látná a működést. A követeléskezelés számára úgymond hazai pálya, így ő is egyik legfőbb célkitűzésének nevezte a bérlők hátralékának csökkentését. Ő egyébként inkább a prevenció híve, vagyis szigorúbb feltételekkel megelőzhető lenne, hogy a bérlők egy része ne fizesse a bérleti díjat.

A pályázók meghallgatása után a bizottság tagjai értékelték a jelölteket, és mindhármuk esetében találtak előremutató, pozitív momentumokat. A tapasztalat, a cég működésének alapos ismerete azonban a megbízott vezérigazgató mellett szólt, így egyhangú szavazással Csarnó Zsuzsánna kinevezését támogatta a bizottság. A végső döntésre azonban még várni kell, ugyanis a pénteki közgyűlés szavazza meg az IKV Zrt. új vezérigazgatóját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IKV Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Csarnó Zsuzsánna
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés