Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 19. 11:31 Forrás: Szegedi Tükör

Gizi néni nem hiszi el, hogy 100 éves, sokkal fiatalabbnak érzi magát

Esténként természetfilmeket néz és klasszikus vagy kortárs irodalmat olvas a százéves Venczel Gizella Anna.

Hirdetés

Venczel Gizella 1920. február 4-én született Veszprémben. Iskoláit Devecserben végezte, majd tizennyolc éves korában Budapestre költözött. Többek között a Korda könyvesboltban és a Főpostán dolgozott. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, akivel ötvenkét évig éltek együtt. Három gyermekük született. 1954-ben költöztek Szegedre. Férje halála után, hetvenhat éves korában ismerkedett meg későbbi párjával, akivel tizenhét évig élt együtt.

Szeged nevében Mészáros Tamás önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte a százéves Tihanyi Zoltánné Venczel Gizellát (fotók: Iványi Aurél)

Gizi néninek három gyermeke, hat unokája és hét dédunokája van. Mindig örül, ha meglátogatják, szívesen mesél nekik a múltról. Nagyon szeret olvasni, a klasszikusoktól a kortárs irodalomig minden könyvet szívesen olvas. Esténként természetfilmeket szeret nézni a televízióban.

Mivel már nehezen mozog, a kisebbik lánya és József unokája gondozza, segíti. Nagyon örül, hogy megérte a kerek évfordulót, de ahogy mondani szokta, „nem hiszi el, hogy ő ennyi idős, hiszen sokkal fiatalabbnak érzi magát”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 100 éves nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés