Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 19. 11:19

Szegeden is indul a BossConnect Mentor Program!

Szegeden is elindult is a fiatalokat támogató BossConnect Mentor Program, a SZITI Egyesület jóvoltából a GINOP-5.1.7-17-2018-00144 pályázat keretein belül.

Hirdetés

A BossConnect Mentor Program az ország legnagyobb, társadalmi célú mentor szervezete, amely cégvezetők személyes tapasztalat-átadásával támogatja a tehetséges fiatalok vállalati karrierjét, vagy induló vállalkozásainak sikerességét. Elsősorban üzleti szemléletű vállalkozásfejlesztést és vezetői utánpótlás-képzést ad a fiatal vállalkozóknak és a nagyvállalati karriert építőknek, de számos „útkeresőnek” is nyújt tanácsot a továbblépést illetően.

Miben segíthet egy mentor?

Egy mentor tanácsaival segíthet:

  • hatékony vállalkozás kialakításában;
  • vállalati karrier kiépítésében;
  • a lehetőségek felismerésében és megfelelő kihasználásában;
  • lerövidíti a megvalósításhoz szükséges időt.

Ugyanakkor egy mentor ágazat specifikusan segíti mentoráltjait, olyan témában, ami éppen szükségessé vált számára.

Elsődleges cél itt Szegeden is, egy olyan közösség kialakítása, ahol ezek a fiatalok, tapasztalt mentorok támogatásával tudnak fejlődni, céljaikat elérni és ezzel a támogatási rendszerrel mutathatják meg, hogyan tudnak kiválóan teljesíteni.

Miért csökken ötödére a csőd kockázat, hogy ha egy mentor támogatja az induló vállalkozásokat?

A tapasztalat és az üzleti szemléletmód hiánya miatt. Sajnos az iskolákban nem oktatnak és fejlesztenek olyan készségeket, melyek egy vállalkozás vezetéséhez vagy éppen multinacionális cégeknél lévő alkalmazotti előrelepéshez szükségesek lehetnek.

Pedig ezek nélkül nem lehet komolyabb sikerhez, jövedelemhez jutni. Sok erőfeszítést igényel, amíg önerőből összeszedi a kezdő vállalkozó vagy karriert építő fiatal ezeket a képességeket, és kialakítja azt a szemléletmódot, ami sikerre viszi őt. Komoly ára lesz időben és pénzben is, nem csoda, ha a próbálkozók háromnegyedének beletörik a bicskája.

Milyen költségekkel jár a program?

A mentorálás havi legalább egyszeri személyes konzultációt jelent, és legalább fél évig tart, ami tetszés szerint meghosszabbítható. A program ingyenes. A jelentkező fiataloknak nem kell fizetniük a mentorálásért és a Programban résztvevő mentorok sem kapnak érte jutalmazást.

A mentorok ezt elmondásuk alapján CSR alapon teszik a közösségért, a fiatalokért, hiszen egykor nekik is segített valaki az elindulásban.

Napjainkban egyre „divatosabbnak” számít a coahcing és mentorálás mind az oktatásban, mind a munkaerőpiacon. Számos vállalat alkalmazza, akár saját keretek között, akár külsős szakember megbízásával és bevonásával. Az eredményeket tekintve, pozitív hatással van az egyénre, a vállalatra és ez által a gazdaságra egyaránt. Innovatív, pezsdítő jellege miatt egyre elterjedtebb Magyarországon is a mentorálás.

A programról részletesebb leírást adnak

weboldalak.

(X)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés