Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Magyarország a qatch első világbajnoka: Zöldy Tamásék csúcsra értek, Vadkerti Attiláék gáláztak
Ziccer 2020. február 19. 08:23 Forrás: Szegedi Tükör

Magyarország a qatch első világbajnoka: Zöldy Tamásék csúcsra értek, Vadkerti Attiláék gáláztak

A magyar válogatott veretlenül nyerte meg a qatch sport első alkalommal megrendezett világbajnokságát Budapesten. A Pálos Gábor, Széles László, valamint a szegedi és algyői kötődésű Zöldy Tamás alkotta magyar csapat a döntőben 2–0-ra győzte le a szerbeket. A bronzérmet az oroszok szerezték meg.

Hirdetés
Hirdetés

A 31 éves Zöldy Tamás a Szegedi Tudományegyetemen tanult, jelenleg a BSC Budakalász NB II-es kézilabdacsapatának játékosa, de a 2014–2015-ös szezonban az FKSE Algyőben is szerepelt. A világbajnokságon három kontinensről tizenhat válogatott indult a teqballhoz hasonló, hajlított asztalon játszott, kézilabdás elemeket tartalmazó sportág első seregszemléjén.

A gálamérkőzésen a 124-szeres válogatott, olimpiai negyedik szegedi kézilabdázó ikon, Vadkerti Attila is pályára lépett, csapattársai a 179-szeres válogatott Harsányi Gergely és a Budakalász válogatott jobbszélsője, Tóth Ádám volt.

– A qatch sporttal először egy Szegeden rendezett eseményen találkoztam, amelyre a barátommal beneveztünk – mondta Vadkerti Attila. – Gyorsan megnéztem, hogy egyáltalán mik a szabályok és milyen igénybevételt jelent. Kíváncsi voltam a qatch sportra, és mivel lábbal nem vagyok ügyes, egyértelmű volt, hogy a teqball helyett a qatch lesz az én világom. Egyáltalán nem bántam meg, mert iszonyatosan élveztem a játékot és az egész versenyt. Kívülről egyszerűnek tűnhet a játék, de sokat lehet taktikázni. Nagyon egyszerű szabályokkal, bárhol lehet játszani, hiszen csak egy asztal kell hozzá. Bármilyen szinten szórakoztató tud lenni. A legjobb, hogy muszáj használni a fejünket. Jelentősen fejleszti a csalafintaságot, hiszen fontos, hogy ne olvassák le, miként szeretnénk védekezni. Nem utolsósorban pedig a dobáspontosságot is fejleszti. Az utánpótlásnak sokat segíthet a labda nélküli mozgás, a védekező lábmunka fejlesztésében, valamint, hogy megtanulják a labdacsapdákat kialakítani.

Videónk is van! Nézze meg a vb-döntő meccslabdáját, ezzel nyertek a magyarok!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tükör világbajnok világbajnokság