Szegeden 2020. február 18. 20:28

Nyugdíjas bál az IH-ban: összetartó a szegedi idősek közössége

Képriport
Az IH Rendezvényközpont Boncz Géza termében Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, majd a Pavane Táncegyüttes ördöglovasa meg is adta az este alaphangulatát.

Hirdetés

– Ez a tizennegyedik bál és nekem is ez a tizennegyedik. Eddig egyet sem hagytam ki – mondta el Kozák Ferencné, a Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesületének elnöke. Korábban szervezőként, egy ideje viszont már meghívottként vesz részt a farsangi mulatságon. Az idén tizenketted magával jött, így egy egész asztaltársaság garantálta a kiváló hangulatot. – Hogy meddig maradunk? Hát végig, tizenegy óráig, meg egy kicsit tovább is, ha lehet…

Boros Gyula a város idősügyi referense szerint közel kétszáz jegyet adtak el az idei farsangi mulatságra, a megjelentek döntő többsége nem első bálozó, már sokadik alkalommal ünneplik együtt a többiekkel a farsangot. Az idén csirke- és sertéshúsból készült menük közül választhattak a vendégek, a vacsorát követően pedig értékes nyeremények is vártak rájuk a tombolán.

A Senior Center és az Idősügyi Tanács szervezésében megtartott idei nyugdíjas bál vendégeit Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

– Országszerte csodájára járnak annak, hogy Szegeden milyen aktív, jól szervezett közösségi életet élnek a nyugdíjasok. Erre bizonyíték a mai este is, amikor ismét önfeledten szórakozhatunk együtt – mondta Szabó Sándor.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, Szeged önkormányzata mindent elkövet azért, hogy az idős emberek a város teljes jogú tagjainak érezhessék magukat. Hatvan nyugdíjas szervezet több mint 12 ezer tagjának szervez folyamatosan programokat a Senior Center.

Öt éve 10, három éve már 15, tavaly pedig 22 millió forintot biztosított az önkormányzat az idősügyi szervezetek programjaira, és ez az összeg az idei költségvetésben is szerepelni fog.

– A Szegeden élő idős emberek, akik egy élet munkájával járultak hozzá, hogy a városunk épüljön, fejlődjön, megérdemlik a gondoskodást, azt, hogy nyugdíjas korukban tartalmasan pihenhessenek – mondta végül Szabó Sándor.

A képviselői köszöntőt követően a Pavane Táncegyüttes tagjai előbb egy ördöglovas palotással, majd egy polkával adták meg az este alaphangulatát, a vacsorát követően sokan követték is a jó példát. Nekik késő estig a Gera Fivérek játszották a talp alá valót, az erről készült fotók a nyitóképre kattintva megnézhetők.

rag

(fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idősügyi keret nyugdíjas bál Szabó Sándor