Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 18. 16:55

Változások a Rádió88-nál: Nacsa Norbert az új ügyvezető igazgató

Más pozíciókban is történt változás Szeged leghallgatottabb rádiójánál, de azt ígérik, a hallgatók továbbra is azt kapják majd, amit eddig.

Hirdetés

Mostantól az eddigi programigazgató, Nacsa Norbert vezeti a Rádió88-at, derült ki a csatorna szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

Nacsa a 12 éven keresztül ügyvezetőként dolgozó, most új kihívások után néző Tóth-Harasztos Gézát váltja a rádió élén, új szerepkörében a tervei szerint a jövőben tovább bővítené a csatorna üzleti portfólióját, a célja, hogy a rádió a partnereinek sikerességét a korábbinál szélesebb körű szolgáltatásokkal segítse.

Nacsa Norbert a Rádió88 1990-es születése után nem sokkal csatlakozott az akkor még a Mars téren működő rádióhoz, és megismerhette a rádiót alapító Tóth András „Óriást” és az ő munkásságát. Ezt követően a Tisza Rádióban dolgozott, ahonnan a 88-hoz 1996-ban került vissza, ahol zenei szerkesztő és műsorvezető lett. 2005-ben tett egy rövid kitérőt a Sláger Rádiónál, ahol szintén zenei szerkesztőként dolgozott, majd 2006-ban tért vissza Szegedre. A Rádió 88-ban akkor már zenei igazgatóként és műsorvezetőként számítottak rá, 2009-ben pedig programigazgató lett, ebben a pozícióban több mint 10 évig dolgozott.

„Szeretnénk, ha a kommunikáció, és a marketing területén minden eddiginél több segítséget tudnánk adni hirdetőinknek, legyen szó rendezvényszervezésről, sajtómunkáról, vagy éppen közösségi médiában való megjelenési lehetőségekről” – idézi a közlemény az újonnan kinevezett ügyvezetőt

„Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy teljesen új fába vágnánk a fejszénket: elég csak arra gondolni, hogy milyen sok embert mozgatnak meg rendezvényeink, de amellett sem mehetünk el, hogy olyan közösségi oldalt építettünk fel, amit napjainkban az 5 legnagyobb szegedi Facebook-oldal között tartunk számon. Tehát nem teszünk majd mást, mint hogy a nálunk hosszú idő alatt összegyűjtött tudást üzleti partnereink szolgálatába állítjuk” – mondta Nacsa Norbert, aki szerint ez egy hosszabb folyamat része lesz.

Más változások is történtek a rádiónál: az értékesítési csapatot mostantól Rasztik Milán vezeti, de a kinevezését követően is foglalkozik majd értékesítéssel. A vezetőséggel közösen azon dolgozik majd a jövőben, hogy további megjelenéseket, kreatív felületeket, élenymarketingbe beilleszthető elemeket kínáljon a kereskedelmi csapattal a rádió partnereinek. 

A 88 egyik legismertebb hangja, Bálint K. Gergő műsorvezető pedig a jövőben stúdióvezetőként dolgozik tovább, de a közlemény azt ígéri, hogy a hangja ezután sem tűnik el a rádióból. Új munkakörében az lesz a feladata, hogy olyan kreatív ötletekkel segítse a rádiót, amivel 88 a jövőben is állva tud maradni a Spotify, a YouTube és egyéb zeneszolgáltatók mellett.

A közlemény szerint a rádió tulajdonosi körében és szakmai stábjában más változás nem történt, így a hallgatók továbbra is azt kapják majd a csatornától, amit eddig. Mint írják,

„a Rádió88 – ahogy eddig is – családi vállalkozásként, a munkatársak közötti baráti kapcsolatokkal, üzleti alapon működik tovább, ahol mindenkinek az az érdeke, hogy a hallgató jól érezze magát, az üzleti partnerek sikeresek legyenek, és a Rádió88 mindig az életünk része legyen!”

Tavaly majdnem megszűntek

Emlékezetes, hogy tavaly nyáron az önkormányzati választási kampány kellős közepén váratlanul bizonytalanná vált a Rádió88 jövője, a frekvenciahasználati engedélyük meghosszabbítását ugyanis az utolsó pillanatig függőben tartotta az NMHH, ami aztán augusztus végén egy rendkívüli ülésen hozott döntésével életben hagyta a rádiót. A csatorna megmaradásáért akkor támogatói Facebook-csoport is alakult, ugyanakkor számos találgatás látott napvilágot, hogy milyen okok állhattak a furcsa ügy hátterében. Végül a Rádió88 az akkori közleménye szerint változatlan formában és tulajdonosi körrel működött tovább. További cikkeinket a témáról ide kattintva találja.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: média médiapiac rádió Rádió 88
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés