Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Mégsem Koncz Judit volt élettársa dobott kézigránátot a szentesi jegyző erkélyére a bíróság szerint
Kék hírek 2020. február 18. 15:56

Mégsem Koncz Judit volt élettársa dobott kézigránátot a szentesi jegyző erkélyére a bíróság szerint

A Szegedi Ítélőtábla bizonyítottság hiányában, jogerősen felmentette azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy 2006-ban kézigránátot dobott a szentesi jegyző erkélyére.

Hirdetés

Az 57 éves férfit előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, eljárása miatt, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták. A táblabíróság kedden helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét, amely szerint

a bizonyítási eljárás során nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kézigránátos támadást ő követte el.

A férfi egyébként annak a Koncz Juditnak volt a korábbi élettársa, aki 2006. július 21-éről 22-ére virradóra tűnt el rejtélyes körülmények között Szentesen. A nő feltételezett gyilkosára 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség hétfőn.

A kézigránátos támadással megvádolt férfi korábban két alkalommal is hosszabb ideig volt börtönben lőfegyverrel visszaélés miatt, ő és családja Szentesen sörözőt üzemeltetett. A jegyző 2001 áprilisában betiltotta a zeneszolgáltatást a kocsmában, majd – mivel a határozatot nem hajtották végre – 2002 szeptemberében bírságot is kiszabott. A hatósági eljárás éveken át folyt, és a vádlott úgy gondolta, hogy a jegyző személyesen akadályozza őt a szükséges engedélyek megszerzésében. Az ügyészség szerint a férfi az egyik helyszíni ellenőrzés után, 2003-ban téglát dobott be a jegyző lakásába, de személyi sérülést nem okozott.

2006 nyarán – miután a vádlott Németországból hazatért – a tiltás ellenére több napon át zenés-táncos rendezvényt tartottak a sörözőben. A jegyző emiatt ismét figyelmeztette a vádlottat.

A férfi élettársa, Koncz Judit még azon a nyáron eltűnt, ezért ideiglenesen nála helyezték el kétéves gyermekét, de per indult annak megállapítására, hogy alkalmas-e a kislány nevelésére. A vádlott 2006. augusztus 21-én hivatalában kereste a jegyzőt, de találkozni nem tudott vele. Feldúlt állapotban távozott, és azt mondta, hogy „Ez volt a jegyző utolsó dobása!”. Másnap hajnali fél háromkor valaki kézigránátot próbált bedobni a nyitott ablakon át a jegyző lakásába, ahol többen is aludtak.

A gránát – a szerencsés véletlennek köszönhetően – az ablakkeretnek ütközve visszaesett az erkélyre, és ott robbant fel.

Megírtuk: a rendőrök sorra vették, kik haragszanak valamiért a jegyzőre. Gyorsan előkerült a férfi neve, aki a gyermekelhelyezési per és a sörözője miatt is többször keveredett konfliktusba a jegyzővel. A férfit bosszúálló természetéről többen beszámoltak Szentesen. Őt ért – vélt vagy valós – sérelem esetén időt és energiát nem kímélve a legkülönbözőbb módokon próbált revansot venni haragosain – írta akkor a Zsaru Magazin. 

A másodfokú tárgyaláson – amelyen mindvégig jelen voltak civil ruhás rendőrök – kihallgattak egy kiutasítási őrizetben lévő bosnyák férfit, aki korábban a vádlott zárkatársa volt. A tanú azt állította, a vádlott elismerte neki a bűncselekményt, de azt mondta, csak megpróbált ráijeszteni a jegyzőre, senkit nem akart megölni.

A táblabíróság az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét helybenhagyó döntése szerint a bizonyítási eljárás során nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani azt, hogy 2003-ban a vádlott dobta a téglát a jegyző lakásába, mint ahogy azt sem, hogy a kézigránátos támadást ő követte el.

Joó Attila tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, az új tanúvallomás sem alkalmas arra, hogy az alapján a vádlott bűnösségét megállapítsák; a bosnyák férfi által előadottak több ponton is ellentmondtak a korábbi bizonyítékoknak.

(nyitókép forrása: Készenléti Rendőrség)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Koncz Judit Szentes bíróság jegyző kézigránát támadás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés