Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Momentum: tudjuk, hogy Kobza Miklós 700 ezret kap az egyetemtől, de mit dolgozik ezért a pénzért?
Szegeden 2020. február 18. 11:41

Momentum: tudjuk, hogy Kobza Miklós 700 ezret kap az egyetemtől, de mit dolgozik ezért a pénzért?

A Momentum nemcsak azt követeli az egyetem vezetésétől, hogy adjon választ, mit dolgozik az alkalmazásában álló Kobza Miklós, hanem ezzel egyidejűleg azt is kérik, hogy az itteni munkájával kapcsolatos teljesítésigazolásait is tárják a nyilvánosság elé.

Hirdetés

Mit keres Habony Árpád bizalmi embere az egyetemen és mit dolgozik itt?

– ezekre a kérdésekre várja a választ az univerzitás vezetéséből a Momentum Csongrád megyei szervezete, amelynek képviseletében Körmendi Zoltán tartott sajtótájékoztatót kedden a rektori hivatal előtt. Orbán Viktor egykori fotósának ügye évek óta borzolja a kedélyeket Szegeden.

Mint a politikus megfogalmazta, a feltett kérdésekre egyetemi polgárként is várja a válaszokat. Mondandójából kiderült,

azon kívül keveset tudni Kobza Miklós szegedi alkalmazásáról, hogy havi szinten 700 ezer forintot vesz fel az SZTE-től.

Körmendi Zoltán ennek kapcsán elmondta: ez kétszerese egy egyetemi docens havi jövedelmének, és 100 ezer forinttal több, mint egy professzor havi keresete. A Momentum helyi politikusa mindezt azzal egészítette ki, hogy az elmúlt években közel 400 oktatót küldtek el az egyetemről pénzügyi okok miatt, ennek ellenére Kobza Miklós rekord nagyságú javadalmazást kap.

Az ügy kapcsán Körmendi úgy fogalmazott: Kobza kifizetőhelynek tekinti az egyetemet, miközben pártfeladatokat lát el a városban. Utalt arra a minap megjelent hírre is az ellenzéki párt politikusa, hogy Kobzát újra alkalmazza a Miniszterelnökség. Mindennek kapcsán pedig felmerül a kérdés: miként képes valaki egyidejűleg ellátni két munkakört Szegeden és Budapesten.

Kobza aktív részese volt és maradt a magyar politikai közbeszéd lezüllesztésének – fogalmazott Körmendi Zoltán, és ennek kapcsán értetlenségét fejezte ki, hogy az egyetemen vezetése miért próbálja rábírni az oktatókat, hogy ne nyilvánítsanak véleményt olyan fontos, az oktatást érintő szakmai ügyekben, amilyen a CEU és a nemzeti alaptanterv kérdése.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen eredményt vár a Momentum az ügyben meghirdetett sajtótájékoztatótól, Körmendi Zoltán úgy válaszolt: politikai nyomásgyakorlásnak szánták, és reményét fejezte ki, hogy a Kobza-ügyet napirenden tudják tartani Szegeden.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kobza Miklós Körmendi Zoltán Momentum Szegedi Tudományegyetem