Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Koncz Judit eltűnése valódi X-akta: 10.000.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a gyilkosra
Kék hírek 2020. február 17. 17:50

Koncz Judit eltűnése valódi X-akta: 10.000.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a gyilkosra

Kétéves gyermekét hátrahagyva, hálóingben és papucsban tűnt el 14 éve a szentesi otthonából Koncz Judit. Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintot tűzött ki az emberölés elkövetőjének kézre kerítésére.

Hirdetés

Érthetetlen és életszerűtlen az a történet, amely 2006. július 21-éről 22-ére virradóra történt Szentesen. A Dózsa György utcai otthonából rejtélyes körülmények között eltűnt Koncz Judit ügyével éveken át több cikkben is foglalkozott e sorok írója a korábbi lapjánál.

Megmérgezték a házőrző kutyát

A történet szerint a 26 éves nő 2006. július 21-éről 22-ére virradóra magára hagyta imádott kétéves kislányát, majd papucsban és hálóingben indult útnak biciklivel. De mielőtt hátat fordított volna a szeretett gyermekének és szüleinek, akik ugyanabban az utcában éltek, elkészítette az akkori élettársa egyik kedvenc ételét, a krumplis tésztát, beáztatta a mosnivalót, SMS-t küldött az akkori élettársának – aki munkája miatt Kecskeméten töltötte az éjszakát – azzal a szöveggel, hogy

„Jó éjszakát, vigyázz magadra, szeretlek, reggel várunk.”

Július 22-én reggelre megdöglött Koncz Juditék házőrző kutyája. A keverék kuvaszt megmérgezték. Megtalálták a kertben a 26 éves nő fél pár fülbevalóját.

Judit eltűnését eleinte közigazgatási eljárás keretében vizsgálták. Pedig sokak szerint olyan gyanús dolgok voltak az esetnél, amelyek bűncselekményre, emberrablásra engedtek következtetni.

A titokzatos eltűnésről a Zsaru Magazin is faggatta 2011-ben a rendőrséget. Tyityán László, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője akkor úgy nyilatkozott a magazinnak, hogy nem találtak gyilkosságra, emberrablásra vagy a nő hollétével kapcsolatos más bűncselekményre utaló nyomot. A helyszíni szemlén a bűnügyi technikusok még luminolos eljárást is bevetettek, de sehol sem volt vérszennyeződés. Csupán állatkínzás miatt indulhatott büntetőeljárás, mert az állatorvos megállapította, hogy a házőrzőt megmérgezték. A kollégák nem tehették ki mérgezésveszélynek a nyomkereső kutyát – indokolta Tyityán, miért nem végeztek kutyás nyomkutatást a helyszínen. A Zsaru Magazin egy névtelenségbe burkolózó, bennfentesnek tűnő levélíróra hivatkozva azt is megírta, olvasójuk tudni véli, hogy Koncz Judit korábbi élettársa, aki a kislány édesapja, megfenyegette a 26 éves nőt.

Koncz Judit korábbi élettársa és a kislány a nő eltűnése után Angliába költözött, és néha hazajöttek látogatóba Szentesre.

A rendőrök mindent átkutattak, megvizsgáltak, de semmit sem találtak (Fotók forrása: police.hu)

Feltúrták az udvart, majd a Tiszában keresték a holttestet

Fordulat volt az ügyben, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) speciális nyomozócsoportja 2014-ben mégis nyomozni kezdett Koncz Judit ügyében, és 2016-ban a nő volt élettársa Vásárhelyi utcában álló házát és udvarát feltúrták, majd a Tiszában keresték Koncz Judit holttestét a speciális nyomozók.

2017. augusztus 29-én a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai elfogták Szentesen Koncz Judit korábbi élettársát, kislányának apját. A rendőrség előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére, eljárása miatt és több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett ellene eljárást.

A férfi előzetes letartóztatásba került.

Kézigránát robbant a jegyző lakásán

A Zsaru Magazinnak akkor nyilatkozó Zsótér Ferenc alezredes, az életvédelmi osztály vezetője elmondta, Judit eltűnése után egy hónappal újabb ügy rázta meg Szentes nyugalmát, 2006. augusztus 22-én éjjel kézigránát robbant a városi jegyző lakásának erkélyén.

A rendőrök sorra vették, kik haragszanak valamiért a jegyzőre. Gyorsan előkerült a férfi neve, aki a gyermekelhelyezési per és a sörözője miatt is többször keveredett konfliktusba a jegyzővel. A férfit bosszúálló természetéről többen beszámoltak Szentesen. Őt ért – vélt vagy valós – sérelem esetén időt és energiát nem kímélve a legkülönbözőbb módokon próbált revansot venni haragosain – írta akkor a Zsaru Magazin. Kiderült az is, hogy a férfi ellen többször volt büntetőeljárás robbanóanyaggal, illetve lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Szentesen tanulhat majd Judit lánya

Koncz Józsefet, Judit édesapját telefonon értük el. Lapunknak elmondta, tudomása szerint nincs új információ a lánya eltűnése ügyében. Állítása szerint évek óta nem találkozott a kislánnyal, aki áprilisban lesz tizenhatéves. Ugyanakkor azt hallotta, hogy az unokája itthon van, és úgy tudja, ősztől majd Szentesen jár iskolába.

A rendőrség honlapján hétfőn megjelent a bruttó 10 millió forintos díjkitűzés.

A rendőrség azt írja, a nő eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján Koncz Judit életellenes bűncselekmény áldozatává vált. A nyomravezetői díjat annak fizetik ki, „aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti.” 

C.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eltűnés gyilkosság Koncz Judit rendőrség Szentes
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés