Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Erőset akart mondani Orbán a liberálisokról. A végeredmény: rasszista bűnözőtől idézett a magyar miniszterelnök az évértékelőjében
Túl a városon 2020. február 17. 11:48

Erőset akart mondani Orbán a liberálisokról. A végeredmény: rasszista bűnözőtől idézett a magyar miniszterelnök az évértékelőjében

A legendás amerikai író, Hunter S. Thompson Rumnapló című regényének egyik szereplőjétől származik a diplomás kommunistákról szóló gondolat.

Hirdetés

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sok mindent mondott sok mindenről, válogatott elvbarátaiból álló közönségét szórakoztatva a többi között a liberálisokról is okoskodott egy sort, amikor azt mondta:

„A liberális nem más, mint diplomás kommunista.”

Azt azonnal sejteni lehetett, hogy ez lesz Orbán egyik legtöbbet idézett mondata a beszédből, aminek kapcsán a Magyar Hang szúrta ki Balogh Gábor újságíró Facebook-posztját, amiben Balogh arról ír, hogy a fenti mondat „kétszeresen is tökéletesen passzol a miniszterelnökhöz.”

„Először is lopta. Méghozzá Hunter S. Thompson Rumnapló című könyvéből, illetve az ebből készült filmből. Másodszor tökéletesen autentikus a forrás is. A Rumnaplóban ugyanis ezt a beszólást Art Zimburger ereszti el, aki egy magát igaz hazafinak, jó kereszténynek és hithű konzervatívnak valló bűnöző. Orbán Viktor az elmúlt tíz évben kevés hitelesebb dolgot mondott önmagáról, mint, hogy épp tőle idézett.”

Azt ehhez már a Magyar Hang cikke teszi hozzá, hogy az idézet nem pontos és nem is teljes, a Rumnapló című filmben ugyanis egész pontosan az hangzik el, hogy

„Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki néger gondolatokat gondol.”

(Eredetileg angolul: „There’s no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.”)

A lap szerint az Orbán-beszéd viccesnek szánt részlete valószínűleg a miniszterelnök korábbi szövegírójától, a Corvinus Egyetem rektorától, Lánczi Andrástól származhat, hiszen ő már két évvel ezelőtt idézte azt egy blogbejegyzésében, de már ő is a „néger gondolatok” rész nélkül.

Az ominózus jelenet a Rumnapló című filmből:

kmn

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évértékelő NER Orbán Viktor Orbán-kormány rasszizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés