Hirdetés
Túl a városon 2020. február 17. 09:09 Forrás: MTI

Koronavírus: az EU tagországai azonnali és folyamatos információcserét folytatnak

Összehangolják a vírus elleni intézkedéseket.
Hirdetés

Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így hazamehettek – mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn az M1-en.

Horváth Ildikó kitért arra, hogy nemrég az európai unió egészségügyi miniszterei abban állapodtak meg, összehangolják a koronavírus elleni intézkedéseiket. Az uniós tagországok azonnali információcserét folytatnak – mondta, hangsúlyozva, hogy ez szükséges, mivel már történt néhány koronavírus okozta megbetegedés Európában.

Az emberek utaznak, így feltétlenül szükséges tudni, hogy hol vannak megbetegedések, és hogy azokat megfelelően izolálják-e

– mondta az államtitkár, aki arról is beszélt, hogy Magyarország kialakította azokat az ellenőrzési mechanizmusokat, amik kiszűrhetik a fertőzött embernek országba érkezését.

Horváth Ildikó azzal kapcsolatosan, hogy 19 milliárd forint áll a kórházak rendelkezésére számláik rendezésére, azt mondta, az intézményeknek öt munkanapjuk van számláik kiegyenlítésére. A cél, hogy 2020-tól a kórházak finanszírozása úgy történjen, hogy a gazdálkodásuk fenntartható, tervezhető legyen – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár egészségügy koronavírus M1 vírus betegség egészség fertőzés ritka betegség