Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Dunaújvárosban egyből győzött az összellenzéki összefogás: nem volt esélye a függetlennek álcázott fideszes jelöltnek
Túl a városon 2020. február 16. 20:44

Dunaújvárosban egyből győzött az összellenzéki összefogás: nem volt esélye a függetlennek álcázott fideszes jelöltnek

Kálló Gergely a DK–Jobbik–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd közös jelöltje gond nélkül legyőzte a magát függetlennek mondó, kormánypártok által támogatott Molnár Tibort. Páran futottak még, de minek.

Hirdetés

Fejér megye négyes választókerületében országgyűlésiképviselő-választásokat tartottak ezen a vasárnap. Azért kellett a dunaújvárosi központú kerületben újra szavazniuk az ottélőknek, mert a korábbi országgyűlési képviselő, a jobbikos Pintér Tamás a Rajta, Újváros! Egyesület színeiben összellenzéki jelöltként megnyerte a polgármester-választást a megyei jogú városban, így parlamenti mandátumáról az összeférhetetlenség miatt lemondott.

Kálló Gergely is jobbikos képviselő, Pintér Tamásnak volt a parlamentben is az asszisztense, majd megválasztása után kabinetfőnöke. Most a helyére ülhet be Budapesten a Kossuth téren.

A választókerületről lehetett tudni, nem elsősorban a Fideszről szólhat ez a voksolás, azonban mégis fontos volt a választás: először lehetett „éles üzemben” megfigyelni, hogyan működik országos kérdéskörben az önkormányzati választásokon sikeres összellenzéki jelöltállítás – a mi tanyánkat hagyjuk, csakúgy mint a különféle önjelölteket.

Elsőre minden olajozottan ment a jelek szerint, nagyot nyert Kálló Gergely.

A győzelemhez Szeged polgármestere, Botka László is gratulált Facebook-oldalán.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dunaújváros ellenzék Országgyűlés országgyűlési képviselő összefogás ellenzéki összefogás időközi választás országgyűlésiképviselő-választás