Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A második félidőben pazar játékot mutatva nyert a Szeged: MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain 32-29 (15-18)
Ziccer 2020. február 16. 19:11 Forrás: MTI

A második félidőben pazar játékot mutatva nyert a Szeged: MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain 32-29 (15-18)

Már hat gólos előnyben is voltak a franciák, azonban a szegediek a második félidőben óriási feltámadást mutatva végül megnyerték a nagy csatát. A csapat legjobbja Canellas volt, aki tíz gólt dobott.

Hirdetés

A párizsi együttes kezdte a mérkőzés, de az első támadásban elvesztették a labdát és abból a Szeged, Sostaric révén gólt szerzett. A francia válasz nem is késlekedett soká és egy perc alatt 1-1-re alakult az eredmény. A Pick második támadása eredménytelen volt, Bodó a kapusba lőtte a labdát. Keményen védekezett mind a két csapat, igaz szabályosan.

Nem volt túl acélos a Szeged támadása, szerencsére a másik oldalon Mikler védett fantasztikusan így az első 5 percben nem is volt több találat, maradt az 1-1. Mind két oldalon sokat hibáztak a támadók, a szegediek naggyá tették a francia kapust.

A gólcsendet a párizsiak törték meg, 2-1-re alakítva az eredményt. A második szegedi gól egy gyönyörű kínai figura után született, újra Sostaric talált a hálóba.

Hiába szerzett labdákat a MOL-Pick Szeged, Källman három próbálkozásból egyet sem tudott belőni.

A rossz helyzetkihasználás miatt a párizsi csapat időt kért, ami után rögtön be is találtak Mikler kapujába. Sőt növelni tudták az előnyüket, a 10. percben 4-2-re elhúztak. Azonban Bodó és Källman találatával újra egyenlő lett az eredmény.

Maqueda szabálytalankodása két perces kiállítást és hét méterest ért, amelyet be is lőttek, így az előny újra a vendégeknél volt. Bombac egyéni akció végén egyenlített.

Nem tudott egyik csapat sem elhúzni, minden gólra jött a válasz a másik oldalról. A védelmek jól állták a rohamokat, azonban mind két oldalon sokat hibáztak a támadók. Így nem csoda, hogy az első félidő felénél 6-6-ot mutatott az eredményjelző.

Újra hétmétereshez jutottak a párizsiak, amelyet Hansen könyörtelenül be is vágott. A szegedi válasz elmaradt, helyette jött egy újabb francia gól, így két góllal, 8-6-ra elhúztak.

Gerard újra nagyot védett, az ellentámadásból pedig megint csak eredményes volt a vendég együttes és már háromra növelték az előnyüket (7-10). Pastor edző érezte a veszélyt, így gyorsan időt kért, hogy rendezni tudják a sorokat. Ez igazán csak arra volt elég, hogy ne húzzanak el a franciák, állandósult a háromgólos előnyük.

7 perccel a vége előtt emberelőnybe került a Szeged, amit Canellas azonnal ki is használt. (11-13). Sajnos Hansen is betalált, de utána Bánhidi is. Sajnos továbbra is gyenge volt a hazai csapat helyzetkihasználása.

Három perccel a vége előtt a szegedi csapat megrázat magát, Mikler hatalmasat védett, majd a támadásból Canellas talált a kapuba és így egy gólra csökkentették a hátrányt (14-15). A vendégek is magasabb fokozatba kapcsoltak és gyorsan visszaállították a három gólos előnyt (14-17).

A félidő Canellas góljával ért véget és így 15-18-as eredménnyel vonultak pihenni a csapatok.

Mindkét a csapat sokat hibázott az első félidőben. Mind a támadásban, mind a védekezésben egyik együttes sem volt toppon.

A második félidőt a MOL-Pick Szeged kezdte, de a támadás eredménytelenül zárult. Az ellentámadás hétméteressel zárult, amelyet Hansen mellélőtt. A félidő első gólját a franciák szerezték, mivel Bánhiditől belemenés miatt elvették a találatot. Szeged is hétmétereshez jutott, amit Sigurmannsson kihagyott, még a kaput sem találta el.

Az ötödik percben már 5 góllal vezetett a párizsi együttes (15-20), a Szeged hétmétereshez jutott, azonban nem gól, hanem piros lap lett belőle, mivel Radivojevic fejbe lőtte Gerardot és ezt büntették a játékvezetők.

Nagyon rosszul kezdete a második félidőt a MOL-Pick Szeged, az első 5 percben egy gólt sem tudtak lőni, pedig két büntetőhöz is jutott a csapat. Nem véletlen, hogy ekkor már 6 gólos lett a vendégek előnye. (15-21).

Ebben az időszakban Canellas tartotta a hazai csapatban a lelket, hét lövéséből mind a hét a kapuba talált.

Összekapta magát a szegedi gárda, Sostaric végre belőtte a harmadik hétméterest, így három gólosra csökkent a hazai csapat hátránya. Maqueda a saját heteséről lőtt egy gólt, mivel a francia kapus nem ért vissza a támadás után a kapuba, és így 20-22-re módosult az eredmény.

Alilovics védése után Sostaric leutánozta Maquedát és ő is távolról, saját térfelének távoli sarkából talált a francia kapuba.

Maqueda durva belépőjének egy két perces kiállítás és hétméteres lett a „jutalma”. Alilovic jó irányba mozdult, de nem tudta megfogni Hansen lövését.

Felpörgette magát a szegedi gárda, a 13. percben kiegyenlítettek a MOL-Pick Szeged (23-23). Hét perc alatt hét gól lőttek és csak egyet kaptak, úgy tűnik elkapták a fonalat.

Canellas továbbra is remekelt, a nyolcadik lövése is utat talált a kapuba és ezzel újra egyenlő lett az eredmény. (24-24)

A 17. percben hétmétereshez jutott a Szeged, a francia védők nem bírták tartani Canellast. Sostaric belőtte, és így átvette e vezetést a MOL-Pick Szeged. Erre 1-0 óta nem volt példa. A franciák megrázták magukat és gyorsan lőttek két gólt, és újra átvették a vezetést (25-26).

Bánhidi ellen szabálytalankodtak, ami hétméterest ért, Sostaric bevágta, így megint egyenlő lett az állás (27-27).

A 28. percben Mikler óriásit védett és a támadást Canellas góllal fejezte be. 50 másodperccel a vége előtt 31-29-re vezetett a Szeged, a francia támadás ismét Miklerben akadt el. Canellas újra betalált, 32-29-re alakítva az eredményt. Nyert a MOL-Pick Szeged!

Óriásit játszott a második félidőben a szegedi gárda. Már hat gólos előnyben is volt a Paris Saint-Germain, de egy 7-1-es szériát produkálva egyenlített a MOL-Pick Szeged és végül megérdemelten nyert.

A csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 22 pont, 2. MOL-Pick Szeged 20, 3. Paris Saint-Germain 18, 4. Aalborg HB (dán) 13, 5. Flensburg-Handewitt (német) 11, 6. RK Celje PL (szlovén) 6, 7. Elverum HB (norvég) 3 (312-358), 8. PPD Zagreb (horvát) 3 (286-352)

Fotók: MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Paris Saint-Germain