Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Harmadszor is iksz, ezúttal a Balaton partján: BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (0–0)
Ziccer 2020. február 16. 15:50

Harmadszor is iksz, ezúttal a Balaton partján: BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (0–0)

Két, idén bajnokin még nyeretlen csapat feszült egymásnak Siófokon, ez meg is látszott a meccsen.

Hirdetés

BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló, Siófok, Siófok Városi Stadion. Vezette: Veizer Roland, asszisztensek: Bede Tamás, Bertalan Dávid.
BFC Siófok: Hutvágner – Elek, Bencze (Horváth P., 60.), Csilus, Remili, Réti, Jagodics, Kiss, Kővári, Tajthy (Horváth A., 70.), Lorentz. Vezetőedző: Gál István.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Kuti, Tóth, Mohl, Deák, Dobronoky (Kóródi, 58.), Germán, Zvara, Oláh, Gajdos (Hudák, 66.), Grumic. Vezetőedző: João Janeiro.
Gól: Elek (56.), Germán (69. – 11-esből).
Sárga lap: Bencze (16.), Tajthy (67.), Csilus (70.), Germán (73.).

A siófoki Révész Géza utcai aréna maga az örökkévalóság: a Balaton fővárosába valamiért sosem érkezett még eddig stadionpénz, a „tribünökön már szép kék, műanyag székek virítanak, de ezt azért ne nevezzük NER-es sportberuházásnak. A reklámok olyan régiek, hogy már rég nem létező cégek is hirdetnek – Kapos Volán, például –, illetve annyira le van kopva a festék a tábláról, hogy csak hosszas hunyorgás után jut el hozzánk a reklám üzenete. Persze, ha van időnk ilyesmit figyelni, akkor nem lehet túl jó a mérkőzés.

Belemelegítésnek egymást rúgták a fiúk, ebben a hazaiak jártak élen, Veizer bíró a tizenhatodik percben unta meg, és adott figyelmeztető sárgát Benczének. Nem sokat ért vele, ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, ám a további sárgák elmaradtak, a szóbeli feddésben bízott a játékvezető, hiába.

De ne legyünk igazságtalanok, mert a labdát is eltalálták néha: rögtön a meccs elején Grumic előtt suhant el centikkel egy beadás, majd pár perc múlva, Zvara már majdnem gólt kiáltott, de kivágták a hazaiak a kísérletét a gólvonalról. A következő szegedi kapura helyzetre a 20. percig kellett várni, ekkor Germán tette le a labdát Gajdos elé, akinek a lövését védte Hutvágner. Két perccel később a Siófoknak a bedobás sem sikerült: Veizer észrevette, hogy ugrásból próbálkozott Lorentz. Ennél sokkal több élményünk nem volt az első félidőben. Vezethetett volna a püspöki csapat, ám továbbra is be voltak oltva gól ellen a kék-fekete-zöldek.

Az 54. percben Takács szépen védte az első komoly siófoki helyzetet, Csilus lőtt középről, nem okozott gondot a szegedi 12-esnek.

Két perccel később már tehetetlen volt: az 56. percben jobb oldali szöglet után Csilus ezúttal a hosszú oldalról fejelt hat méterről, ezt még védte a szegedi kapus, de csak középre tudta ütni, Elek pedig az ötös vonaláról a kapuba passzolt. Egy emberként lengetett lest a szegedi vádelem, hiába, 1–0.

Az 58. percben Germán 25 méterről laposan lőtt a szétrebbenő sorfalon átjutott a labda, megpattant Hutvágner előtt is, de középre ment, így védeni tudott a hazai kapus.

A 68. percben egy borzalmas Hudák-szabadrúgásból hozta ki a maximumot Kóródi: egy visszahúzás után buktatták, Veizer bíró rövid hezitálás után befújta. Germán állt oda és megvárta, amíg Hutvágner balra vetődött és a jobb oldalába passzolt a kapunak, 1–1. 249 percet kellett várni tavasszal az első szegedi gólra.

A 81. percben Oláh a Kígyó térről lőtt, centikkel tévesztette csak el a kaput. A 84. percben Elek szerezhette volna meg újra a vezetést a hazaiaknak, a perdítése éppen csak elment a kapu mellett. Megélénkült a meccs a hajrára, a 86. percben Oláh lőtt újra, most sokkal közelebbről, de megint alig mellé. Egy perccel később klasszikus kapu előtti kavarodás volt a siófoki tizenhatoson belül egy Germán-szöglet után, de ekkor sem sikerült Hutvágner kapujába találni. A 91. percben egy felívelt vendégszabadrúgás után Germán dőlt rá a labdára 15 méterre kissé balra a siófoki kaputól, de blokkolták a lövését.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BFC Siófok foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Siófok Szeged-Csanád Grosics Akadémia