Szegeden 2020. február 16. 12:01

A MAG FC nyerte a Dr. Kánitz József emléktornát

Huszonöt évig csaptak össze a csapatok a Ságváriban a Pedagógus Kupán, amelyet azonban idén már nem szerveztek meg. Helyette a Ságvári tanár csapata úgy döntött, létre hoz egy mini pedagógus kupát. Szombat délelőtt össze is csapott a torna négy résztvevője.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményről a Ságvári gimnázium legendás tanára Barok István számolt be Facebook oldalán. Ahogy írta, azért lett „mini” a kupa, mert az iskola csarnoka csak kosárlabda pálya méretű, másrészt a résztvevők létszáma is ezt a jelzőt indokolta.

A tornán négy csapat vett részt, akik szombaton délelőtt csaptak össze.

A végső győztes a MAG FC vegyes csapata volt, az Alsővárosi Általános iskola derékhadával. Második a házigazda Ságvári, harmadik az egy hölgyet is soraiban tudó Gábor Dénes, míg a negyedik a Deák Gimnázium gárdája lett.

A torna a Ságvári egykori legendás hátvédjének, egyben tíz évig az iskola igazgatójának a nevét viseli, ezzel is emléket állítva az ötszörös Pedagógus Kupa győztes Dr. Kánitz Józsefnek. A szervezők azt remélik, egy sikeres kezdeményezés indult útjára szombaton.

Nyitóképünkön a győztes csapat látható a kupával. Az eseményről további fényképek Barok István Facebook oldalán tekinthetők meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barok István foci Ságvári