Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Vitray Tamás kommentátorként lép fel nyáron Händel operájában az újszegedi ligetben
Művház 2020. február 16. 11:49

Vitray Tamás kommentátorként lép fel nyáron Händel operájában az újszegedi ligetben

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri. Händel vígoperai jellegű, fordulatokban gazdag művében, az Agrippinában a 87 éves Kossuth-díjas tévés legenda, Vitray Tamás is színpadra lép a kommentátor szerepben.

Hirdetés

A fordulatos történet két estén – július 17-én és 18-án – lesz látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Idén sem kell nélkülözniük az operarajongóknak kedvenc műfajukat, hiszen a fesztivál Händel népszerű művét, az Agrippinát tűzi műsorára az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen.

Händel remekművét a Szegedi Szabadtérin már otthonosan mozgó Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban.

A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. A fiatal tenor nemcsak a hazai, de a nemzetközi színpadon is ismert, többek közt Csehországban, Franciaországban és Németországban is imádták a nézők.

A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, aki ezúttal Pallante-ként tér vissza a Szabadtéri deszkáira.

A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is láthatnak a nézők, a kommentátor szerepében ugyanis Vitray Tamás, a Kossuth-díjas legendás újságíró látható majd.

A többi alkotó nevére is fény derült: a barokk dallamok például a Liszt Ferenc-díjas Pál Tamás karmester dirigálásában csendülnek fel.

A darab különlegességét és modernitását pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mozgásvilágáért a street dance világából is ismert Barta Viktória felel, aki a tavalyi évad szuperprodukciója, a Titanic koreográfusa is volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: opera Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpad Vitray Tamás