Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. február 15. 17:35

Sárga kukák osztása: olyan nincs, hogy nem vesszük át

Folyamatosan teríti a hulladékgazdálkodás Szegeden az 1100 literes konténereket és a 120 literes kukákat. Minden ingatlannak jár, és kötelező is azokat átvenni. Aki nem teszi, szabályt szeg.

Hirdetés

A jegyzői irodának kötelessége megbírságolni azokat az ingatlantulajdonosokat, lakóközösségeket, akik, amelyek nem akarják átvenni a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges sárga hulladékgyűjtő edényeket. A lakótelepek társasházainak 1100 literes konténereket, a magánházas városrészek ingatlantulajdonosainak 120 literes kukákat oszt ki a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Szeged számos városrészén terítették már az edényeket.

Szabó Luca illusztrációi Gyálaréten készültek a kukák kiosztásakor

Eddig még nem volt probléma az átadással, átvétellel, ám nem árt hangsúlyozni, környezetünk védelme érdekében át kell állni a szelektív hulladékgyűjtésre. Sokan gyűjtötték már szelektíven a szemetüket műanyag sárga zacskókban, ezeket váltják föl a kukák. Viszont egyetlen háztartás és lakóközösség sem mondhatja azt, köszönjük, nem kérjük a sárga kukát. Ha mégis így tennének, bírságot szab ki rájuk a város jegyzője.

Fontos, nem egy „plusz kukát” oszt most ki a hulladékgazdálkodás, amibe bármi, bárhogyan beledobható. Ha nem szelektíven gyűjtjük ezekben a hulladékot, akkor ugyan elviszi a kukás autó a szemetet, de utólag kommunális hulladék elszállításáért kiszámlázza a munkát nekünk, vagy a lakóközösségnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: környezetvédelem kuka Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szemét szemétszállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés