Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A szegedi vadász, aki nemcsak Diana, de Fortuna kegyeltje is: Domsik Mihály sörétes puskát nyert a jótékonysági vadászaton
Szegeden 2020. február 13. 19:20

A szegedi vadász, aki nemcsak Diana, de Fortuna kegyeltje is: Domsik Mihály sörétes puskát nyert a jótékonysági vadászaton

Az ilyen vadászatokon megyénként általában egymillió forintnál is nagyobb összeg jön össze jótékony célokra.
Hirdetés

2014-ben indultak Magyarországon a jótékonysági vadászatok. A székesfehérvári Fejes László kezdeményezte a sorozatot, ma már az ország összes megyéjében megrendezik. 

A résztvevők a jótékonysággal egyfajta tombolán is részt vesznek.

Fortuna vagy Diana idén a szegedi Domsik Mihálynak is kedvezett, aki a Budapesten zajló Fegyver Horgászati és Vadászati Kiállításon ma, csütörtökön vehette át nyereményét, egy duplacsövű, jó minőségű vadászpuskát, amit egy vadászbolt ajánlott fel.

Egy másik vadász egy dámbika elejtési lehetőségét nyerte.

A jótékonysági vadászat lényege, hogy decemberben, az utóbbi években 27-én, minden megyében rendeznek egy fácánvadászatot kieresztett madárra. A részvételi díj idén 30 ezer forint volt, de a vadászok ennél többet is utalhattak a rendező nonprofit kft. számlájára. Ez piaci áron 8-10 lőtt fácán ára. A résztvevők azonban vállalják, hogy csak egyet visznek haza, a fönnmaradó összeget pedig jótékony célra, a beteg gyermekek gyógyítására fordítják. Költségként csak az egy fácán beszerzési ára merülhet föl, de több helyen, például Csongrádban a madarakat a vadásztársaságok ingyen adták össze. Megyénként általában 1 millió forintnál nagyobb összeg jön össze erre a célra.

A Csongrád megyei jótékonysági vadászatot tavaly december 27-én Ásotthalmon rendezték meg, a megye mintegy 2000 vadásza közül 33 vett részt rajta.

Domsik Mihály korábban 12 évig elnöke volt Domaszéki Vadásztársaságnak, ma ugyanitt tag. Elmondta, hogy még életében nem nyert soha semmit, ezért ennek a puskásnak nagyon örül. 

M. T.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jótékonyság nyereség vadászat